Vinbärskaka

Vinbärskaka ca 6-8 bitar

2 st ägg
2 1/2 dl socker (Jag brukar ta ca hälften strösocker och andra hälften strösötningsmedel)
2 1/2 dl mjöl (för godare kaka kan man ta lite mindre av mjölet och tillsätta lite kokos)

75 g smält smör
1-2 dl röda vinbär (mycket bär gör god kaka och helst skall de vara färska)

Lite vaniljsocker och bakpulver om man vill.

Gör så här:

Smörj och bröa (även här fungerar kokos bra) formen och rör sedan ihop sockret med äggen. Tillsätt sedan under omrörning mjölet och det smälta smöret. Nu är det bara att bre ut smeten i formen och strö ut bären över kakan, tryck eventuellt ner bären lite i smeten.

Kakan gräddas ca 25 minuter i 200 grader. (ibland lite kortare med tid, vilket beror på ugnen. man vill ju inte få för torrkaka)

Ät den som den är eller med en klick grädde. (vaniljvisp fungerar också)

 

 

OBS! Hur mycket strösötningsmedel som man vill tillsätta för en nyttigare kaka får man testa sig fram till. Har man för mycket blir kakan konstig. Ungefär som med de där kladdkaksmuffinsen jag gjorde för ett tag sedan.


Kommentarer
Postat av: Josefin

Mmmm... det ska jag prova.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback