Glad trädgårds- och blomster-amatör

Påsken har än så länge varit lugn och skön. Vi har inte haft så mycket planerat och bestämt, utan det mesta har kommit allt eftersom. Mycket behövt för hela familjen tror jag. Mårten och jag försöker ta igen oss och ladda batterierna och Matilda är i gasen och njuter av att ha båda sina föräldrars uppmärksamhet. Jag har försökt att göra lite kreativa saker för att mitt inre skall må bra, så jag tog tag i att köpa några nya blommor, plantera inför trädgårdsarbetet och varit på trädgårdshandeln på jakt efter plantor och information för stenpartis delen som inte verkar ge med sig. Sedan har jag fått lära mig en hel del nytt om Pelargoner. Det här med trädgårdsarbete är något som sakta men säkert har blivit en hobby och amatörsysselsättning som jag (för det mesta) med glatt humör utför. Jag påstår därmed inte att jag är vidare duktig, men jag ger inte upp. Det är roligt och det gör mig glad. På trädgårdshandeln träffade familjen trädgårdsmästare Frank, som glatt svarade på alla mina nybörjarfrågor och skrattade gott åt mina försök med att få pelargoner att överleva vintern. Förr har jag ju aldrig försökt att få dem att överleva, utan hellre köpt en bunt nya året efter. Nu har jag sakta men säkert i takt med att intresset växt insett njutningen, charmen och facinationen med att få dem att överleva år efter år. Hos frank köpte vi denna mycket vackra "Välkommen"-skylt.

 Nu är det inte bara jag och Matilda som har stoppat ner fötterna och rotar oss i myllan här i vårat hem med Mårten. Nej, nu är det även massor med fröer som rotar sig inför sommar månaderna.

 


Kommentarer
Postat av: Josefin

Vad kul att du trivs i din trädgård! Det är ju hälsosamt att var ute i friskluften och dona. Bara inte lillan förstör några blommor för dig i sommar när du vänder ryggen till. ;) Jag ser fram emot att ha en rabatt eller nåt i framtiden jag med. Än så länge får jag nöja mig med balkongen. Blir kul att göra fint där nu. Ska köpa lite krukor till sommaren har jag tänkt och plantera nåt färgglatt blommande i dom.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback