Typiskt & Turbulent

Igår kväll var det turbulent väder utomhus. Snöslaskigt regn och halka, dvs inte så roligt väder att köra bil i.  Dock blev det bättre emot natten uppenbarligen eftersom det är så fint ute nu. Ska ta en promenad. Ta på mig ordentligt med kläder och få frisk luft. Det var ett tag sedan jag tog en promenad för mig själv. Oftast förljer min sambo med, vilket kan vara mycket skönt i mörkret, men det är skönt emellanåt att få rensa tankarna lite själv.

Jag pluggar fysiologi för tillfället och har beställt en kursbok på ett sånt där bokförlag på internet, jag tror i varje fall att de kallas för bokförlag. Nåväl, poängen var, i vilket fall som helst, att denna bok beställdes på måndagen förra veckan den 19:e. Själv tycker jag att det var lite sent att beställa efter boken. Men, det kan bli så ibland. Till största delen så beror detta på att jag inte hade någon aning om vilken bok jag skulle beställe då det inte fanns någon information om det på någon kurshemsida. Det är den 26:e idag och boken har fortfarande inte kommit. Besviken besviken. Specielt eftersom att jag behöver boken för att kunna plugga. Kanske blir tvungen att göra den på omtenta tillfälllet i värsta fall. Idag är väl sista chansen för att böckerna ska ha kommit i tid, men jag börjar tvivla. När man kollar upp var paketet på 7,2 kilo så står det på postens sida, i översättning, att paketet befinner sig långt långt borta. Det skulle ta två till fem arbetsdagar ju!!!???

Ikväll ska jag till en av mina filosofiklasskamrater. Egentligen är de inte mina klasskamrater utan kurskamrater eftersom jag pluggade filosofi för eget intresse mest. Vi ska se, som jag kom ihåg det, filmen "Dark Star" och prata filosofi och sånt. Det ska bli trevligt. Det är lite lustigt, men hittills har jag trivts väldigt bra med dem. Faktiskt bättre med dem än min egenklass. I och för sig så kan det kanske bero på att jag har byttklass nu, så jag får nog avvakta lite och se vad som händer. Kan ju lösa sig till det bästa. Jag funderar på att baka lite kakor eller ta med mig något tills ikväll. Får se om jag orkar. Ser fram emot. Min sambo följer med och ser filmen också och jag tror att han också är peppad. Hoppas att han inte kommer att känna sig "lost" bara, men jag tror att chansen är liten eftersom att han allt har varait tvungen att diskutera alla filosofiska fråfor med mig :D Det gick jättebra på tentan. Jag fick godkänt trots att jag hade missat att skicka in två obligatoriska mail och tänka sig att om jag harde skickat in dem så hade jag haft välgodkänt på kursen. Det är inte illa. Klart att det känns typiskt, men jag får skylla mig själv. Dock är jag mycket stolt att det gick så bra, De övriga i gruppen hade ju trots allt läst mycket mer filosofi än vad jag hade gjort.

Leka handledare

Idag har jag varit väldigt duktig. Jag lekte handledare och hjälpte en av mina kurs/klasskamrater med sin c-programmering. Det är helt otroligt att jag som förra terminen kände mig så blåst på programmering faktiskt kan sitta och hjälpa någon annan och förklara saker och faktiskt förstår vad det är för någonting som är fel på hennes kod och hur det ska kunna rättas till. Jag ställer smarta frågor under lektions tid och har mycket att tillägga.

Det är klart, mesta dels känner jag mig som ett litet pucko eftersom att det är så mycket som jag inte kan hantera. Visst, jag kan oerhört mycket, besitter massor med information, tänker kritiskt och självständigt och kan hantera det engelska språket väl för att ta reda på information när vi har engelska föreläsningar. Annars också. Men, tänka sig att jag trots detta kan känna mig dum och som ett litet pucko. Är inte det konstigt? För jag är ju egentligen mycket intelligent och det är ju faktiskt så att jag har klarat mina kurser fenomenalt bra!

Yay me!

Stannar hemma

Jag stannade hemma från skolan igår och jag stannar hemma från skolan idag också. Jag är trött, hängig och inte speciellt uppmärksam när jag är där, så det är lika bra att vila upp sig ordentligt. M var hemma igår och idag han också.  Fast av en annan orsak. Han är sjuk och har feber. Det är skönt att han inte är en såndan där kille som bara klagar trots att det egentligen inte är så mycket. Fast vem är jag att säga det. *fniss* Det är ju faktiskt skillnad på flickebarn och pojkbarn när det gäller sånt där också. Sedan är det ju så att den upplevda smärttröskeln är olika för varje person och att den skiljer sig mellan könen. Jag som kan en hel del om kognitiva funktioner borde ju inte ha fördomar, men se det har man i alla fall. Dock så är det så att jag är mycket medveten om många av dessa och vet att jag har fördomar. Det finns folk som inte är medvetna om sina.

Det var nog bra att vi stannade hemma igår, för när M skulle gå ner och elda i vedpannan så visade det sig att frysboxen nere i källaren hade gått sönder. Vilket resulterade i att vi fick åka till hans mamma och koka saft. Mmmmmmmmmm... det är så gott med hemma gjord saft. Vilken lycka och ingen stress heller. Vad skönt det känns att man har lagt ner tid på att plocka bär nu när man kan få hemmagjord saft. Det är som att dricka ett glas av renaste sommar. Själen blir så lycklig.

Om jag inte tidigare skrivit det så gör jag det nu. Vi packade upp en hel del saker också. Glas och porslin och sånt. Det är underligt hur vi har fått plats med det mesta. Mycket hamnar så klart i en kartong som vi bär ner i källaren. Det ser mycket fint ut i skåpen. Blir glad. Även om vi har bott tillsammans i typ ett år så känns det som att jag verkligen BOR här nu. Massor av mina prylar överallt, blandade med M's.

Om att vara flicka

Usch, ibland kan jag bli så less på att vara av flickekönet. När man inte får sin mens så då blir man nervös för en det ena och en det andra. Är det stress eller är det något annat. Herregud! Den här gången fick den för sig att bara si så där hoppa över ett par månader bara för att göra mig ännu mer irriterad. Så glad blev jag att jag fick den. Men, när jag väl får den så är det som att kroppen sparat på all värk! Hur länge ska det behöva vara så!!! Hur mycket piller jag än käkar så hjälper det inte. Smärtan sitter kvar och jag blöder som en stucken gris i decembermånad strax innan julafton. Nej, vad horribelt beskrivet det var. Men, ack så sant. Det är inte alltid så roligt att vara av flickekön. Inte för att jag tror att det alltid är så roligt att vara av pojkekön heller. Dock kan man ju undra vad det är för något de måste drars med. Det jobbigaste med att vara man är uppenbarligen att alla kan vara så rädd för en. Att bli dömd till att vara pedofil för att man tycker om barn eller råkar ge efter någon på stan. Visst kan jag förstå att det är jobbigt, men det är inte som att trycka ut en soffgrupp genom vaginan så att den blir helt förstörd och om man inte klarar av det mästerprovet så då snittar de upp en. Sedan så misstänks kvinnor för en hel del också. Orkar inte gå genom allt det, nä det krävs bara att man slår på tv:n med jämna mellanrum. Det där med att raka sig är ett jota som både kvinnor och män får dras med. Att det ska finnas hårväxt på genanta ställen. Nåväl... vem är jag att klaga, men det här med att klaga ska väl vara något svenskt. En tradition som man inte ska bryta, för då passar man inte in i det här samhället. Och... om man klagar högt, nej det ska skötas med klass och stil för det är inte fint att synas för mycket. Äsch!

Jag har stannat hemma idag för att vila upp mig lite till. Det är inte ofta jag stannar hemma pga värk och smärta. För att vara korrekt så handlar det ju inte om lite värk utan ren och skär smärta!!!!!!!!! Jag åkte till skolan och var på lektionen, men när jag kom hem var det bara att krypa ner i sängen och rulla ihop sig i en liten boll. Jag som inte brukar ha så ont pga mensvärk. Det är bara när kroppen samlar på sig smärtan. E ska ta anteckningar till mig idag. Jättesnällt.

Det är klart att det finns bra saker med att vara av flickekönet också. Som att man kommer undan med en del om man bara blinkar med ögonen. Men, det handlar om något annat och idag kändes det bra att få klaga lite så jag lämnar det här så här nu. Vad som är bra med att vara flicka får jag berätt en annan dag.

Mycket avklarat

Vintern traskar in och gör allt så geggigt, för än vågar inte hösten riktigt att flytta på sig. Det är mörkt och lite dystert ute, men vad gör det när jag har gjort både filosofitentmen den 7:e och AItentamen den 8:e, för att sedan göra en inlämning av av en filosofiuppgift på den 9:e. Jag är så stolt över mig själv för att jag har kämpat mig genom så mycket det här året med skolan. Det har inte varit lätt och nu har fysiologin börjat också. Det är även den en mycket tung kurs. Det var så skönt att vår kursansvarig, som är så fruktansvärt duktig och specialiserad, sa att vi som läser det programmet som jag läser är de mest specialiserade på vårat område. Det är något ni verkligen ska utnyttja i framtiden när ni söker jobb. Jo, jag tackar jag... Om jag bara visste var någonstans jag ska börja söka. det är verkligen inte långt kvar. Jag har den här terminen och det är två kurser kvar och sedan är det nästa termin med kurser. När det är klart då är det i princip bara x-jobbet. Skrämmande, men samtidigt väldigt skönt.

Jag längtar till så mycket just nu. Jag längtar till jul och pepparkaksbak och jag längtar tills jag har packat upp alla mina prylar och jag längtar tills att jag har studerat färdigt Och fått JOBB och jag längtar tills jag får tid att varva ner... Åh, jag längtar efter så mycket!!!

Något som känns lite tungt just nuär att det känns som att jag inte riktigt har fått tiden till att varva ner. Jag skulle behöva ligga i sängen och ta igen mig och sova bort den förbannade värken. Ibland förbannar jag att jag föddes till flicka och tänker... Är detta för att mamma och pappa byggde ihop mig för mycket till vänster. Men, man har inte tid med det. Missar förmycket i skolan och jag vill verkligen bli klar snarast möjligast. Nåväl, det är tur att jag får låna bilen. Går så mycket fortare att ta mig hem och packa upp :D

Det är ju en komplimang!

Klockan är 19:35 på en tisdag. Jag har just pratat med A på skype. Det är skönt att göra något annat än att sitta och plugga. Det känns som att jag inte gör annat än att plugga. Givetvis är det inte så, men det känns så. Det är viktigt att skilja mellan hur saker känns och hur det egentligen ter sig i verkligheten. Jag skulle så gärna vilja bara skita i pluggandet nu och bara vara jag och pyssla med något roligt. Just precis just nu skulle det vara väldigt skönt att ta bilen och hyra en film eller gå på bio, men jag vet mycket väl att om jag skulle sluta plugga för att göra något roligt skulle det hela sluta med att jag jag skulle få dåligt samvete då studierna är jätteviktiga. Sedan skulle jag lite smått straffa mig själv genom att göra något något lite halvt tråkigt, som att tvätt eller diska eller stöka bland lådorna.

Studierna är intressanta. Det är roligt så länge som jag inte måste känna något krav med att uppnå något. Fast det är ju klart. Jag skulle sätt upp tysta mål på mig själv för mig själv i alla fall. Varför har jag så höga krav på mig. M sa till mig igår när jag var så grinig och trött efter att jag pluggat en hel dag att jag var en av de smartaste personerna han känner. Varför kan jag bara inte ta det som en stor komplimang? det är ju en komplimang. Det är inte illa pint att det är någon som känner så. Att jag är smart! och intelligent. Mamma har sagt det någon gång. Jag antar att det kan för hålla sig så här; Det är svårt att ta en komplimang som är riktad till en om man har svårt att tänka sig det själv. Därmed skulle det nog vara lättare att ta emot den komplimangen om jag kände mig smart.

Det går lite dåligt med att hitta en tidning att prenumerera på. Jag tror att jag inte ska känna någon press på det och kämpa så hårt. Halva nöjet går ju upp i rök om jag ska leta för aktivt.

Jag älskar mitt liv, men just nu skulle det vara bra om jag var klar med alla tentor och att de var godkända!


Snö snö

När jag vaknade upp imorse var det vitt utanför fönstret. Tung lite blöt snö!


Kan en tidning gör en till klimakteriekärring?

Idag ska jag plugga hårt, till och med hårdare än igår. Det har jag bestämt, men det är ju så att lite ledigt måste man ha för att återknyta krafter. Därför ska jag ta en eller två timmar till att umgås med mig själv. Det är viktigt.

Jag har funderat ett tag på att prenumerera på någon tidning. Det är skönt att ha någon tidning som kommer i brevlådan ibland och som gör en glad. Nu har jag inte så fasligt många räkningar och de flesta kommer inte i brev form. Detta gör att det är mycket trist att titta i lådan och se den tom på mitt namn. Så nu har jag bestämt mig. Jag ska aktivt leta efter en tidning som jag känner representerar mig och mina intressen. Så vad är det som jag vill ska finnas i en tidning? Vad tycker jag om att läsa i tidningar?

Jag vill börja prenumerera på en tidning med artiklar av varierande slag. Jag intresserar mig för inredning, psykologi, välmående och hälsa. Jag tycker att det är mycket roligt att få tips och inspiration när jag läser en tidning. Gärna lite fakta om något som jag inte visste sedan innan. Vilket betyder att det absolut inte gör något om tidningen är populärvetenskaplig. Så, dags att börja söka!

Haha! Jag har redan börjat med att söka efter en tidning värd att prenumerera på. Jag gör små undersökningar genom att försöka köpa olika tidningar, vilkajag kallar för prova på tidningar. Tidningar som jag vanligt vis kanske inte skulle köpa men som kanske kan innehålla något jag är intresserad av. Jag har läst de flesta serietidningar och kommit fram till att de ofta har samma skämt och återanvänder strippar. Jag har också läst cosmopolitan och lite av de tidningarna, men finner inte att de är speciellt bra. Förmycket reklam, förlite artiklar och inriktar sin mer på prylar än på hälsa pch må bra delen. De är inte så roliga om man inte går ut från att läsa dem ur en kritisk-synvinkel. Detta var roligt till en början, men nu finner jag att det bara blivit drygt. Senast köpte jag allers och amelia. Jag fann att allers var mer inriktad på tips och råd om inredning och matlagning och amelia var inriktad mer på må bra. Bra med amelia är att den inne håller en massa andra delar förutom måbra sidor och mode och inredning, de har artiklar och en del om resemål och liknande. Bra för den som vill må bra och drömma sig bort i vardagen. Hittills var den bäst, förutom det faktum att den riktiar sig mot kvinnor MED barn.... hmmm... på sätt och vis så är man väl inte så långt ifrån den åldern, men fortfarande så ligger tidningen och väger på klimakterietantsgränsen. Kommer jag att ligga på klimakterietantsgränsen bara för att jag läser den tidningen och får hem den i nlådan var fjortonde dag eller något liknande. Nej!, det är klart att jag inte gör. Likafullt så sitter den där tanken där i bakhuvudet :D Bli ingen klimakteriekärring när du blir stor för fan!!!
Nej, det kommer jag nog inte att bli. Jag är alldeles för funderande och förnuftig :D
Eller kan en tidning göra en till klimakteriekärring?

Längtar

Jag har mycket studier just nu, men det gör inte så mycket. Visst jag är trött, men det finns så mycket att längta till. Det känns lite bättre med den ordienarie klassen. Inte bäst. Tråkigt nog klickar jag inte riktigt med dem. Däremot kan jag glädja mig åt att jag klickade desto bättre med mina filosofikursare. De är så himla söta. Efter sista föreläsningen gick vi ut på en drink eller två på en bar inte så långt ifrån universitetet. Mest på vår lärares initiativ. Det var väldigt skönt att prata om saker som inte hade med skolan att göra. Även om det ändå rör skolan vi våra intressen. Märkligt hur det lyckades bli en sådan bra grupp på kursen. Alla med liknande intressen men fortfarande så olika. Skönt med människor med olika syn på livet, men som ändå på något mystiskt sätt kan relatera med varandra. Fick ett mail av O igår och blev inbjuden tillsammans med resten av kursarna till honom på nydala. Ska bli roligt! Längtar tills tentorna är över. Att festa lite är som en morot. Förtjänat! Jag ska packa upp också... Yay. Sambos på riktigt! Nu är det verklighet... trots att vi bott ihop i lite mer än ett år. Yay!!!!