Less less less!!!

Det finns mycket som jag är glad över, det finns det. Just nu känns det bara som att allt på skolan/universitetet SUGER!!!!!! Jag har suttit uppe hela natten och kodat i matlab. Det är ingen annan som har gjort något eller tar tag i nåt och det känns som om de bara rörnär till koden  den väl fungerar.

Jag och E kommer ju i tid till skolan när vi väl bestämt tid och sedan måste man sitta och vänta på resten av gruppen i mellan en halvtimme och trekvart. Jag är så grymt less.

Less less less!!!

Bitterhet

... och så känns det som skit för att jag agerade tidsoptimist. Jag har hur mycket som helst kvar att plugga på och tentan är i morgon. Varför lär jag mig aldrig! Denna gång är det inte bara mitt fel tack och lov. Det är kursansvarig för den här kursen som finns att skylla på som inte riktigt har kunnat arrangera ihop kursen ordentligt. Hela tiden har vi fått information sent och i sista minuten veta vad som vi ska examineras på. Trist trist. Jag får göra mitt bästa och sedan göra om det om det behövs. Jag är i varje fall stolt över mig själv för att jag sitter här hemma och pluggar på. Tenta-ångesten är enorm och huvudvärk har jag också. ... och Varför har alla andra så roligt när en annan sitter med det här. Alltid är det så att folk ska hitta på roliga saker när man själv inte har tid. Eller, är det möjligtvis så att det känns så endast för att jag håller på med tentaplugg. Hmmm.. det är nog en gigantisk chans att det förhåller sig på det viset. Nåväl nåväl, I must kick my own little touchie och göra klart det här. Suck! Sol och fint väder ute dessutom. 

Hör ni bitterheten krypa sig runt här på bloggen idag! Illa! det är illa!

Vill inte plugga

Måste plugga! Måste plugga! Det är svårt när det är så fint ute. Solen skiner och våren har kommit. Jag vill inte sitta inne nu heller. Försöker tänka som så att när jag pluggat färdigt så kommer jag ha tid och då inte behöver att tänka på något annat. Då får jag verkligen njuta. Längtar tills det blir sommar och jag kan bara bestämma helt själv. Ingen som sätter upp några deadline-tider. Om det är någon så är det jag själv. Är bättre på att hålla tider jag själv sätter upp. Vill att det ska vara sommar nu. Vill kunna sitta ute i det gröna gräset och plugga eller läsa eller bara sola.

Vårbilder

Äntligen känns det som att det är vår på riktigt. Krokusarna har verkligen kommit upp i rabatten och det spirar andra skott också. Vägverket har satt upp sina 110 skyltar, så kan man hoppas nu att våren stannar? Något som är säkert är i varje fall att blommorna och skotten i rabatten gör mig extremt glad och värmen i husknuten gör mig piggare.


Treåringstrots och Tonårshormoner

Jag blev otroligt arg idag. Tur att det har gått över nu, men i varje fall. Jag känner ändå att jag vill dela med mig. Jag är så less på den här kursen jag läser just nu. Det hara inte varit något annat än tjafs. Dålig planering, ingen information och föreläsare som inte dyker upp. De har ingen koll på vad vi kan eller vad de ska lära ut, så hela tiden ger de oss artiklar i sista minuten. Nu ska vi ha tentamen  på fredag och informationen på vad som kommer att behandlas och inte under tillfället är en överaskning. Riktigt dåligt! Dåligt säger jag!!!! Det här får mig att bli mer och mer peppad på att bli klar. Det är konstigt. M har rätt i det han säger. När man väl börjar läsa de högre nivåerna på universitetet, då har de flesta inte någon koll på vad de ska lära ut. De vet helt enkelt inte vad vi har lärt oss tidigare, så därför blir en del kurser på c och d nivå ibland så enkla och konstiga att man skulle kunna tro att det är a kurser. Trist!

Jag var så arg idag att jag stampade i golvet och skrek rätt ut, som en liten treåring som inte fått som hon ville, och sedan slängde jag mig i sängen som en tonårstjej och bara grät i kudden. Riktigt illa! Fäktade demonstrativt runt mig självför att bli av med all ilska och som att det inte var nog så ringde kära mamma alldeles olämpligt och hamnade mitt i krigszonen. Tack och lov så hade det mesta lagt sig då hon ringde, men hon kände nog igen det griniga humöret. Det var nog bra att jag kunde tygla mig så pass mycket att jag kunde be om ursäkt för mitt humör redan innan hon la på och sa att jag uppskattade att hon bryr sig så mycket, men att det bara inte var så lämpligt att prata med mig just då. Hon förstod och ringde mig lite senare istället. Bra att man har en tålmodig mor och inte en som tar det man säger allt för personligt.

Jag längar efter att börja jobba. Faktiskt! M säger att det inte är något att längta efter, men jag tycker det i alla fall. Jag vill vara ledig efter att jag jobbat. Komma hem och göra det jag ska och ibland emellanåt ha semester. Jag vill jobba!

Bröllopsinspiration

Jag blev så inspirerad av bröllopp och inredning nu när jag surfade runt på internet. Hittade bland annat till den här sidan som viser massor med vackra bilder på brudbuketter http://www.blomsterkonstnaren.se/brollop2.htm . Jag kan helt enkelt inte låta bli att drömma mig bort till bröllopsklänningar http://www.sanpatrick.com/ och buketter och allt som har med det att göra. Att få dela något så fint som ett äktenskap med allt vad det innebär. Skrikande ungar med tonårsrevolt, hungrig man sent från jobbet att själv vara hungrig och sen från jobbet, familje dagar med grillad korv och regniga dagar och soliga dagar och kyssar och påtande i trädgården... Allt är ju inte perfekt det måste man ju förstå. Men, att kunna få dela allt med den man älskar... både sin lycka och sin sorg... det gör mig på något sätt varm långt in i hjärteroten.

Vi har inte varit förlovade så fasligt länge. Lite längre än bebben i magen har existerat, så man kan ju säga att bebben är den bästa förlovningspresenten i våra liv på många sätt, trots att han eller hon inte har kommit ut än. Fast än så länge blir jag bara lyckligare och lyckligare varje morgon jag vaknar upp och ser M ligga där bredvid mig och jag tänker. Jag har så tur som har honom i mitt liv.

Så, det här med att drömma mig bort bland brudbuketter och bröllopsklänningar... det kanske inte är så konstigt. Hur många gånger i sitt liv får man uppleva något sådant med den man älskar? Att få fira sin kärlek till varandra det är vackert!

Mitt fluffiga inköp

Jag kan känna att det är lite våghalsigt att göra detta, men jag kunde liksom inte låta bli. De brukar säga att man ska vara försiktig de tre första månaderna av graviditeten eftersom man löper större risk för missfall då. Trots detta så köpte jag denna lilla filur till liten i slutet på den tredje månaden.

                                                                     


När man drar lammet i svansen och sedan släpper så rör den sig framåt och bjällran runt halsen, den syns på bilden, pinglar. Visst är det sött! Skulle nog ha köpt den i alla fall, även om jag inte var gravid. Jag blir lite varm och fluffig inuti när jag tittar påden. Köpt på LillaMirakel butiken här i stan och tyvärr sa de att det var den sista. Tur för mig som fick den tio kronor billigare. Dyr var den i alla fall, men så värt det!

Jag är i fjärde månaden nu, så som barnmorskan Maria räknade på det, och förhoppninsvis så börjar vår lilla krabat eller pyre att boxa och sparka sin mamma från insidan. Datumet för bebbens födelse fastställs lite närmare den 21 april när jag och älskade M ska på ultraljud. Spännande!

Förkylning och tandbekymmer

Nu har jag varit sjuk snart en vecka. Riktigt risig blev jag under onsdag kvall tror jag. Det var då snuvan kom igång ordentligt. Förkylning är inte någon höjdare. Speciellt inte när det kommer ungefär samtidigt med pollenvågorna. Jag är hängig, trött och orkeslös. Nyser konstant och har ont i halsen och i öronen. Inte alls någon höjdare. 

Som att det inte skulle vara nog har jag dessuotm fått lite tandköttsproblem. Förmodligen på grund av visdomstandsfickan på vänster sida. Det är inte roligt det heller. Tänkte, istället för att klaga och tycka synd om mig själv så kan jag ju ta och ringa till tandläkaren. Modigt tycker jag som avskyr att gå till tandläkaren. Fast det är klart. Det som gör mig mer rädd än en tandläkare är faktiskt att tappa alla tänder. *ryser* Det skulle vara riktigt hemskt. Ska göra ett försök till med att ringa. När jag hade samlat modet för en stund sedan så fick jag bara deras telefonsvarare som sa att de var ute och inte skulle komma tillbaka förrän 10:10. Nåväl.