Så mycket att tänka på

Jag har svårt att koncentrera mig på mina studier. Jag har så mycket annat i tankarna just nu. Det är sol ute och jag borde göra något helt annat bara för att rensa huvudet. Fast då får jag dåligt samvete för att jag inte har pluggat som jag ska. Hmmm... What to do? Knaprar på mina vindruvor. Tänkte att jag skulle åka ner på stan och sitta på biblioteket ett tag och plugga där. Kanske är precis vad jag borde göra. Ska hjälpa J och H på ICA ikväll. Ska bli roligt.

Love today

Jag är så lycklig att jag håller på att spricka. Inte nog med lördagens upptåg som var helt fenomenalt, men den här dagen kommer att prägla mig långt under ytan. Jag älskar livet! 

Tyvärr har de lite problem med att komma fort med bokhyllan, men tack och lov så är den på väg i varje fall. Ser så tomt ut efter väggen i vardagsrummet.

Sängen är också på väg om jag förstod det rätt. Den lär behövas. Min rygg och M's rygg behöver den mer än någonsin.

Snart snart snart!

Gammal själ i en ung kropp

Lördagen var underbar trots att jag har hormonstörningar uppöver öronen av någon anledning. Glad ledsen Gald ledsen. Fast jag måste ändå säga att dagen var en av de absolut bästa någonsin. Massa kärlek till dig M.

Söndagen har också varit otroligt bra, fast jag även denna dag har haft homoner springandes upp efter väggarna. Vet faktiskt inte vad det beror på riktigt. Börjar bli lite nervös för det. Gråt mild och extrem glad om vart annat. J&H var förbi och åt middag här. Mårten lagade det mesta av maten efter ett recept vi hittat på internet. Vi trodde först att laxen inte var till räckligt lagad då trots att vi hade haft den mer än dumbbelt så lång tid i ugnen, men efter att kollat upp det lite så var den nog det ändå trots allt. Receptet var jättegott, men jag tror att jag ska mixtra lite med det.
Vi spelade mah jong och åt semlor som J hade bakat. Hon är så duktig på semlor. Helt otroligt goda blir de. Inte alls som mina som blir stenhårda. *fnissa* Man kan itne vara bra så allt. Finns annat som jag är duktig på så J får behålla sina semlor föralltid tror jag. Det är trevligt att umgås med ett annat par än oss själva och itne bjuda in så många andra hela tiden. Man får som tid att ägna åt varandra och prata om allt möjligt. Hoppas att det blir fler sådana kvällar framöver.

Idag är det Måndag. Enligt med käre far ska bokhyllan komma antingen idag eller imorgon. Längtar. Längtar också efter sängen. Det är roligt att det blir lite nytt. Jag tycker om inredning. Har ju börjat en ny kategori, så det kommer nog mer omdet senare. Att renovera och inreda har jag fått lära mig av C är massor med vuxenpoäng. Testade och fick ett klart och tydligt resultat:
Din vuxenpoäng är: 19.7
Din ålder borde vara 36.6 enligt Sveriges Vuxenpoängstyrelse
På sätt och vis känns det bra. Innebär allt detta med parmiddagar och inredning och dylikt att jag är en "Gammal själ i en ung kropp" ?


Fy f*n vad Äckligt!!!

Åh så förbannat äckligt! Och ja ni har sett mig svära i ett inlägg. Jag skulle försöka att rädda aloevera växten som sett så bedrövlig ut under det senaste halvåret. Vi har försökt att vattna med jämna mellanrum men det har inte hjälpt. Inte ens att byta fönster har hjälpt. Nu bestämde jag mig för att göra ett riktigt sista försök, jag bar den till diskbänken och började med att ta bort alla torra och döda blad och såklart så kom det jord på diskbänken. Vilken tur tänkte jag. Jag slipper sopa upp! Jag hälde lite vatten i krukan ställer den i köksfönstret. Där är det ju trots allt mer sol om dagarna. Går tillbaka till diskbänken och börjar göra snyggt, men när jag tittar på mina händer så upptäcker jag att jorden kryer runt. Jag inser att det är inte JORD! Det är massor MASSOR med små KRYP!!!!!! INGEN JORD!!!!!!!! Uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!! Jag hatar små kryp i MASSOR!!!!! Det bara kliar överallt på mig nu! TROTS ATT JAG HAR DUSCHAT! Jag fick såklart panik och såg hur de försökte att fly över kanten på diskbänken. Så jag tog det närmaste vapnet mot kryp jag kunde hitta. Yes-diskmedelssprutan. Jag sprejade och sprejade tills de alla var DÖDA!!! I min panik visste jag itne vad jag skulle göra med blomman. Ringde runt till alla med grönare fingrar än mig själv och frågade om råd. Kontentan av det hela var att växten inte går att rädda och skotten jag försökte ta var infekterade med denna ohyra de med så de ligger i diskhon dränkt i yes-diskmedel. Blomman står ute på bron och jag vägrar nu att gå in i köket eller ut på bron. Jag tänker minsan inte göra något mer idag. Jag tänker inte laga någon mat. Maten idag bli pizza från pizzerian på hörnet.

Bara en massa tankar

Sotaren har varit här. Han var lite smått läskig. Jag tycker att det är så läskigt när folk inte tittar en i ögonen när de talar till en. Hade faktiskt föredragit att den andra sotaren hade kommit även fast jag skulle tycka att det var pinsamt. Den här sotaren var jag inte så villig att släppa in i huset.

Har ingen träningsvärk sedan igår trots att jag tog i rätt mycket. Klart att jag kunde ha tagit i mer, men då jag inte hade tagit astma medicinen så fick jag helt enkelt ta det så lungt jag kunde. Trots det så började det pipa och rossla i lungorna. Nåväl, jag tror att det var sambandet mellan träning och väldigt väldigt kallt som gjorde det värre än vad det annars brukar vara. Samt att jag har varit så sjuk. Tack och lov för att jag är frisk nu.

Håller på att städa huset. Blev less på att sitta och försöka läsa artiklarna, som vi ska ha läst, på datorn. För att kunna skriva ut den så måste jag tydligen ladda ner något program från internet och det är jag inte så sugen på att göra. Jag sitter för det mesta på M's dator och den vill jag inte ladda ner program på hur som helst. Det låter jag honom få göra själv. Har planerat att skruva i sär min egen dator då den används så sällan. Dett gjorde min bror glad och han försöker nu att få den. Jag kommer säkert att få användning för den senare. Så så lätt kommer den inte i hans ägo, inte riktigt än :D Bokhyllan håller jag på att tömma sakta men säkert. Snart kommer den nya. Eller, tj... den är ju inte ny, men här är den det :D

M jag längtar så tills det verkligen är helg!


Testat karate

Har varit på karate i dag. Det var roligt, men kallt. De hade ingen värme i gympa salen där de höll till. Trist. Sedan var de väldigt strikta så man fick inte dricka vatten egentligen under hela tiden som man tränade. Fast de bröt lite på reglerna för att jag och M var nybörjare. Vi var de enda nybörjarna där. Det var lite tråkigt. Jag ska dra i lite kontakter och se om jag inte får tag  på någon grupp som har fler nybörjare. Kanske belägen inne i stan.

Ska börja träna igen

Jag har sett att det går att stoppa in sina inlägg i kategorier här på min blogg sida, så det är just precis vad jag ska göra. Jag har alltid så mycket att tänka över och fundera över och reflektera över, så att kategorisera in mina tankar kanske kan vara ett lite enklare sätt att få rätsida helt enkelt.

Jag har tänkt att det kan vara en bra idé att börja träna igen. Därför blev jag glad när min sambo ville följa med och prova karate med mig. När man är 25 och där över är det inte alltid så lätt att hitta gruppaktiviteter vad gäller träning, som så klart inte är bodypump eller liknande på valfritt gymställe.

Jag är inte förtjust i att åka och träna något som inte gör mig glad och att hitta något sådant är inte så lätt. Förut har jag tränat jujutsu och så har jag dansat fruktansvärt mycket olika dansstilar. dags att prova på något lite nytt. Sedan passar det ju mig bättre att träna med människor som man faktiskt lär att känna. Det är så trist att åka och träna och det man möts av är en random peppigt glad tränare som tränar en random gruopp med individer som inte säger ett ord till varandra. Det är inte så roligt. Sedan är det svårt att hitta pass tillsammans med vänner. Speciellt om man inte har riktigt samma intressen. Så, därför blev jag riktigt glad när M ville följa med mig och testa karate.

Dock var det nära att detta skulle gå i stöpet eller hur man nu brukar att uttrycka det hela. Hans jobb kan vara lite förutsäg bart för att uttrycka sig lite milt. Trots detta faktum lyckades han tillsist att få det att funka så att vi kan åka iväg klockan 20 ikväll. Det ska bli skoj! Packa mina väskor jag ska!

Hoppas att jag kommer att tycka att det är lika roligt efteråt, som jag hoppas att det ska vara nu.
Gå ner i vikt ska bara vara en bonus.

Det är lustigt hur mycket mer man rör på sig när man tycker att något är roligt och hur mycket mer man orkar röra sig när något är roligt.

Dags att börja skaka på rumpan ;) Jag tror att det är bra att tänka positivt om sin kropp och vara nöjd med den. För om man tar avstånd till sin kropp, då slutar man lyssna till vad den behöver och hur ska man då veta vad man behöver.

Insnöad

Jag är insnöad! Det mer eller mindre stormar ute och jag skulle försöka ta mig en titt på hur det ser ut. Det var lite klurigt att få upp dörren. Måste ut och skotta, men det är mycket snö. Det blåser rejält också.


Gah, det går inte att gå ut och skotta! Har täckbyxorna i bilen! Nooooooooo.... Får vänta. Men, det blir mycket snö!

Lite vardags tankar

Igår åkte jag förbi hos R och med bilen. Vi åkte hem till mig och satt och snackade länge.  Jag hann och byta lakan och örngott och vi åt soppa och mackor till lunch. Det är trevlig och skönt med lite sällskap ibland, även när man bara gör sådana vardagliga saker som att städa. Det var tänkt att vi skulle hjälpas åt med att städa ur bokhyllan så att den kan flyttas. Göra lite plats åt bokhyllan som kommer till mig och M på onsdag eller torsdag nästa vecka. Det blev inte riktigt så. För att det ska gå att flytta på bokhyllan och alla grejer i den så måste det ju finns något ställe att ställa den. Så istället så hjälpte hon mig att möblera om i gästrummet. Det blev enormt fint och mera luftigt. Fast det är klart. Nu vill jag ju inte riktigt ställa in bokhyllan där utan använda rummet så klart. Nåväl, ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig. Ibland blir det bättre.

Idag så stormar det ute. När jag tittar ut så ser det ut som att det är tjock dimma ute, men så är det inte riktigt. Det blåser och snöar mycket. Inte riktigt ett sådant där fint snö väder som man vill gå ut i. Men, jag tycker om det. Hoppas att det kommer mycket mycket snö.

Om jag får säga vad jag tycker så räcker inte jul riktigt så länge som jag vill. Redan är det meningen att men ska ha plockat ner alla julgranskulor och glitter. Redan är det meningen att spiran ska plockas ner. Alla tomtarna läggas tillbaka i lådan. Det är trist. Då tänker jag. Nä, jag låter det få vara jul bara en liten stund. Vi har stoppat ner jultomtarna i lådan och tagit ner julstjärnorna från fönstren och ljusstakarna likaså, men granen står fortfarande i hörnet och ser fin ut med alla kulor och julljus. Julen blir mer och mer min favorit högtid. Förut var jag alltid ledsen under jul. Inte alltid så att det syntes, men en liten bit av mig var det. Nu är det helt annorlunda. Nu blir jag lite sorgsen när julen är över. 

Säng och bokhylla påväg

Igår åkte vi igen och köpte sängen och den beräknas komma om två till fyra veckor. Pappa ringde och sa att bokhyllan kommer upp nästa vecka med alla kartongerna med böcker. Jösses det kommer att bli fullt att göra i huset. Jag ser framemot det :D

Kollat på sängar

Jag och M var och kollade på sängar igår innan vi skulle till R. Det var otriligt roligt och informationsrikt. Lärde mig jättemycket och personalen där var superproffsiga. Vi fick verkligen svar på alla frågor som vi ställde! Annat var det ju på MIO där vi inte fick några vettiga svar alls.

Jag har insett något. Det är farligt att ligga i sängar på ett sängvaruhus och känna hur skön de är och nästan somna. För att sedan komma hem försöka somna i sängen hemma och känns fjädrarna i ryggen. Åh.. Jag somnade tillsist men vaknade ett par gånger under natten. Dock så var det värre under morgonen då jag helt blev vare om min stackars rygg som kändes som att den var 89 år gammal och hade gått av. M säger att det är lika bar att vi köper sängen på en gång, även om jag känner att det är jobbigt då jag vill kunna lägga till mycket mer pengar än vad jag kan för nuvarande. Det suger att vara student och jag borde hitta ett extra knäck, men för att vara ärlig så kräver min utbildning mycket uppmärksamhet från mig. Jag får helt enkelt betala in lit extra på M's konto fram över. Det är sant det han säger att det kanske är bäst att investera i en ordentlig säng innan det blir mycket värre med ryggen. Eller som han säger Kroniska ryggproblem! Det låter definitivt inte som någon höjdare.

Så det blir en del nytt framöver. Bokhyllan som pappa skickar upp med tio flyttlådor med böcker och en säng, underförutsättning att vi bestämmer oss för den som vi kollat på.

Sängen är en riktig bjässe och enormt dyr.. en sådan där kontinental säng. I alla fall så är den dyr i mina mått mätt. Men, då ska man ju tänka på att man inte vill behöva byta ut den. Ska man köpa en säng vill man ju att den ska hålla i typ 15 - 20 år utan att sömnen blir lidande pga sängen. Det fanns en lite billigare variant av den sängen vi var och kollade på, som vi var rätt nöjd med också. Innan vi helt bestämmer oss så ska vi nog fråga några frågor till och sedan välja.

Jag har kamrater som säger till mig. Men du har ju en Hästens säng... Varför sover du inte i den. Jo, svaret på denna fråga är... DEN STÅR I GÄSTRUMMET! Jag vill inte sova i gästrummet när min älskade sover i den andra sängen och det blir trångt trångt i Hästens 90 x 200.

M btw jag verkligen längtar längtar till Lördag!!! :D Yay!

Berg och dalbana

Så vad hände. Jag åkte inte iväg och gjorde tentan. Jag var alldeles för trött och jag hade verkligen inte någon energi. Jag skjutsade M till jobbet åkte till min farmor och somnade där på hennes säng medans hon hade åkt iväg till stan för att gå på banken. Sedan när hon kom hem så låg jag fortfarande och sov och hon hann till och med gå på affären komma tillbaka och gå ut med soporna innan jag vaknade. Klockan var då 12 på dagen. Då är man trött och näst intill utbränd. Inte roligt. Fick lunch av farmor. Köttsoppa och till efterrätt så fick jag pannkakor. Mmmm... jättegott! Resten av dagen spenderades på att baka bullar. Snacka om slapp dag. Jag tror itne att jag behövt att vila upp mig så här mycket på länge!

Igår eftermiddag var en av de större dagarna i mitt liv. Notis till mig själv.

I övrigt var jag och M och kollade på en ny säng idag på MIO. Det var skönt. Vi hittade två som vi var rätt intresserade av. Lite synd bara att de som arbetade där inte verkade vara så kunniga eller kanske bara inte riktigt var på humör på att hjälpa oss. Jag skyller lite på vädret. Det är bara slask ute och snöblandat regn. Riktigt tråkigt väder. Tack och lov för att jag har köpt ett par riktigt bra skor. Skor som inte läcker inte vatten. Skor som är torra sköna och varma. Vi kollade på sängramar och soffor också och på lite soffbord. Det är roligt att titta på möbler och inrednings prylar. Å, jag önskar att jag hade mer tid och pengar till att göra sådana saker. Det borde vara motivations höjande i varje fall. Dock tror jag att vila är det som behövs mest.

Jag skulle egentligen vara med L idag, men det kändes inte så bra att åka till henne. Trött och lite grinig. Tror itne att jag skulle vara ett så bra sällskap faktiskt. Ibland och för det mesta så är det bäst att vara ärlig och inte ens försöka komma på någon lam ursäkt. Säga precis som man känner.

Längtar till nästa Lördag :D Pepp för det i alla fall!

Det är lite som en berg och dalbana. När det gäller skolan måste jag vila och samla krafter, medans det med så mycket på hemma plan är så mycket som gör mig peppad. Hmmm.. Måste kunne förena min känslor lite tror jag.

Motvation = 0

Var ska man hämta motivationen ifrån. Jag känner mig helt ställd. Trött, seg och helt omotiverad. Åh, jag vet att jag borde lägga ner mer kraft på skolan. Jag har ju trots allt en tenta på fredag, men det är som att det inte lossnar på något sätt. Det enda jag vill göra är att laga sushi och åka skrana och baka kakor och vara med mina kompisar typ hela tiden. Till och med att diska städa elda i vedpannan ta en lång dusch och klippa tånaglarna är roligare än att plugga. Jag tycker att jag är jätteduktig som sitter på slu bibblan och pluggar med L. Schysst att hon sitter med mig.

Jag sitter fortfarande och pluggar. L kom förbi och satt en ganska bra stund med mig och pluggade sitt eget. Jag tänker nog gå på den där tentan i alla fall och se vad som händer. Tänker plugga så mycket jag bara kan eller orka och se det som en träningstenta som M säger så snällt till mig. Du ska inte känna någon press och inte ta ut dig. Ja, jag måste se upp för att ta ut mig för mycket. Jag har ingen lust med att Känna omotivationen krypa runt i kroppen resten av den här terminen. När folk frågar hur mycket det är kvar av min utbildning brukar jag glatt svara. det är en termin till och sedan examensarbetet. Men, nu när jag tänker efter så är det inte riktigt helt sant... ett annat sätt att säga det på är nämligen. Det är bara den här terminen och examensarbetet kvar. Jösses, Det är nästan ingen ting. Jag måste börja kolla efter examensarbeten redan nu om jag ska vara duktig och föreseende. På visst sätt är väl det peppande, men på annat sätt blir jag helt som fryst. Paralycerad om man får uttrycka det så. Lite grann som att jag känner press på mig fast det egentligen inte finns där. Det är ju meningen att jag bara ska tycka att det är roligt och bli överlycklig. För det innebär ju att jag snart kan börja leta jobb och det innebär en massa saker som skulle göra mig mer än överlycklig. Massor med drömmar som jag kanske skulle kunna uppfylla inom ganska snar framtid. Fast det där med att söka jobb och gå på arbetsintervjuer gör mig helt paralycerad det med. Galet. Var ska man vända sig för att bli av med den här mentala blockningen som jag tycks bli omedvetet och medvetet utsatt för av olika variabler i min omgivning. Urk och samtidigt Jippie!

Jag har varit riktig effektiv idag! Inte tillräckligt för att göra bra ifrån mig imorgon. Men, om jag i alla fall gjobbar så här bra två dagar till så har jag i alla fall svaren på frågorna klar till nästa gång tentan går. Jag känner mig så ambivalent just nu. Det finns så mycket annat att tänka på som är så roligt. Jobba eller Nöje! Välja vilket? Hur länge ska jag känna så här egentligen? Muppigt är vad det är. Bu! Hoppas hoppas att samma förutsättningr gäller för nästa tenta som det gör för den här tentan annars kommer jag attt ångra mig så *pip* mycket att jag inte vet vad jag ska göra av mig själv!!! Klapp på axeln ska jag då ha för att jag varit så effektiv idag som jag varit. Kanske ska erkänna mig besegrad av min omotivation och helt enkelt tappa upp ett bad ikväll och läsa lite artiklar. Det kan nog vara nog så skönt.

Är det så att jag börjar skämma bort mig själv för ofta. När jag gör det ur en lämplig nivå ur andra människors synpunkt, då kanske det i min lilla verklighet innebär att jag blir enormt bortskämd och därför känns det så här omotiverande. Jag har helt enkelt blivit kräsen, eller? Det enda jag gjort för mig själv den här veckan är?... Hmmm... jag köpte lite chips och sov tre-fyra timmar extra i hästens sängen och fick massage av M för att min rygg typ är pajjad. Hmmm.... Det är inte riktigt som det ska. Överarbetad kanske?

Seminarium idag

Sitter på universitetet idag och pluggar till ett seminarium. Skulle egentligen möta klasskamrat J för att diskutera eftersom att jag erbjöd att han skulle kunna hålla i seminariet tillsammans med mig. Detta eftersom att han inte har hållit i något seminarium och det krävs för att han sedan ska kunna få ut sin examen. Tycker det är väldigt snällt, men tydligen kan han inte dyka upp. Å, så typiskt. Så då tog jag mig in till stan redan klockan 8 på morgonen. Hade jag vetat det där hade jag ju stannat hemma. Nå väl jag kan äta lunch med L i alla fall och det gör mig i alla fall lite gladare.

Gick på lång promenad med A igår. Det var skönt att prata om saker som ligger nära hjärtat. Om lite planeroch om lite funderingar och om lite saker som kanske inte har med så mycket att göra egentligen.

Jag längtar hem och jag är lycklig. Fast skolan drar ner på det som känns bra och det är inte bra. Måste jag göra nåt åt.

Yay!

Det är tordag idag. Det betyder att det är fredag imorgon. Vilket betyder att jag ska göra tenta. *ryser* Jag har inte någon lust med att göra tenta, men jag ska göra mitt allra bästa i alla fall.

Jag längtar och längtar till helgen. Jag längtar längtar tills jag är klar med den här kursen.

Goda nyheter. Jag är antagen till kurserna för terminen och jag får studiemedel för ett år framåt! Kalas!

Det ska nog gå till sist

Det går tradigt i skolan för tillfället och det enda som glädjer mig är att jag i alla fall har haft en mycket fin julafton och ett rätt så bra nyår, trots att det blev hektiskt och lite väl spännande och gråtmilt på sitt sätt. Jag tänker mig att det skulle vara roligt att ha lite folk att plugga med, men stämningen i klassen trots att den har blivit bättre är inte riktigt att jämföra med vad jag har varit van. Jag kan tänka mig att jag varit rätt bortskämd med att ha haft klasskamrater som jag har gått bra ihop med under gymnasiet och grundskola. Kan tänka mig att det faktiskt gjort att jag varit lite kräsen och fundersam på hur andra människor är. Nu tycker jag mest att det är tråkigt att inte ha någon att kall prata med om egentligen ingenting. Till och med skvaller skulle göra mig glad och hur galet är inte det. Jag som tycker att skvaller är det konstigaste i världen, men jag antar att det fyller sin funktion på sätt och vis. De senaste terminerna har jag pluggat på egenhand. Haft riktigt bra kurskamrater och trivits enormt bra i deras sällskap. Speciellt under filosofikursen. Dock så gör det stor skillnad att ha personer att plugga med även när det gäller tentor. Har nog varit bortskämd när det gäller sånt också. Hade ofta kompisar att plugga läxor med och som man kunde förhöra sig med. Det är skönt att Mårten erbjuder sig att fylla det tomrummet. Vad skulle jag göra utan honom egentligen? Jag skulle förmodligen ha gett upp vid det här laget. Tänker att det är synd att det bara är Lisa av mina kompisar som för närvarande pluggar på universitetet. Hon gör också en del skillnad. Det är tråkigt att vi inte har riktigt samma tider. Men, ibland händer det. Jag antar att man får vara glad för det lilla. Jag är glad att jag har kompisar att spendera tid med utanför pluggandet. Längtar tills tentaperioden är över. Jag har nog aldrig riktigt varit så här less på skolan någonsin, men det är bara att kämpa på. Mårten brukar säga till mig "FIGHTO! FIGHTO!" Ja, tillsist ska det nog gå.