Lite vardags tankar

Igår åkte jag förbi hos R och med bilen. Vi åkte hem till mig och satt och snackade länge.  Jag hann och byta lakan och örngott och vi åt soppa och mackor till lunch. Det är trevlig och skönt med lite sällskap ibland, även när man bara gör sådana vardagliga saker som att städa. Det var tänkt att vi skulle hjälpas åt med att städa ur bokhyllan så att den kan flyttas. Göra lite plats åt bokhyllan som kommer till mig och M på onsdag eller torsdag nästa vecka. Det blev inte riktigt så. För att det ska gå att flytta på bokhyllan och alla grejer i den så måste det ju finns något ställe att ställa den. Så istället så hjälpte hon mig att möblera om i gästrummet. Det blev enormt fint och mera luftigt. Fast det är klart. Nu vill jag ju inte riktigt ställa in bokhyllan där utan använda rummet så klart. Nåväl, ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig. Ibland blir det bättre.

Idag så stormar det ute. När jag tittar ut så ser det ut som att det är tjock dimma ute, men så är det inte riktigt. Det blåser och snöar mycket. Inte riktigt ett sådant där fint snö väder som man vill gå ut i. Men, jag tycker om det. Hoppas att det kommer mycket mycket snö.

Om jag får säga vad jag tycker så räcker inte jul riktigt så länge som jag vill. Redan är det meningen att men ska ha plockat ner alla julgranskulor och glitter. Redan är det meningen att spiran ska plockas ner. Alla tomtarna läggas tillbaka i lådan. Det är trist. Då tänker jag. Nä, jag låter det få vara jul bara en liten stund. Vi har stoppat ner jultomtarna i lådan och tagit ner julstjärnorna från fönstren och ljusstakarna likaså, men granen står fortfarande i hörnet och ser fin ut med alla kulor och julljus. Julen blir mer och mer min favorit högtid. Förut var jag alltid ledsen under jul. Inte alltid så att det syntes, men en liten bit av mig var det. Nu är det helt annorlunda. Nu blir jag lite sorgsen när julen är över. 

Kommentarer
Postat av: Josefin

Jag håller med om att julen alltid känns för kort. Speciellt om man jobbar hela julen som i år då hinner man knappt börja njuta av allt pynt så är det över. Det blir så mörkt och trist när man tar bort alla ljusstakar och lampor. All myspysfaktor försvinner efter jul. Inte ids vi skaffa fina fönsterlampor och sånt heller när vi flyttar snart igeen (31 aug).
Jag hade planerat för en långpromenad idag, men det skippar jag.

Postat av: Josefin

Förresten. En kort fråga bara. Om du går in på min blogg ser rubriken normal ut då? M säger att "en glad kassörskas vardag" står mitt på "Josefins blogg" istället för under. Kanske är olika för olika datorer.

2008-01-24 @ 12:24:48
URL: http://lilltjoppa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback