Ute i kylan

I morse när jag skulle hämta in tidningen hade frosten lagt sig över gräsmattan, träden och hustaken. I Ms tofflor tassade jag till brevlådan och norpade med mig tidningen in i värmen. Det är senhöst nu. Blåsten har tagit hårt tag om trädens grenar och ruskat om dem hårt. En del träd står med kala grenar medan andra träd har löv som desperat klänger sig sig fast vid grenarna de sitter på.

I går på vår promenad hörde vi musik spelandes högt på högtalare. Musiken kom från idrottsplatsen som finns ca 1,5 km från huset som vi bor i. Vi var nyfikna och gick dit. Till vår förvåning var det UIK som spelade en vänskaplig match mot tjejerna här i ifrån. Vi stannade och kollade i ca 10 minuter och när vi gick var ställningen 7 eller 8 till UIK och noll för flickorna dem spelade mot. När vi hade gått över bron på väg hem så var det sista vi hörde 14 - 0 tror jag. Rolig promenad :) 

BÄST!

Jag har fått veta resultaten på mina tentor nu. Fy f*n vad jag är bäst! Är fruktansvärt stolt över mig själv. Hela terminen har jag varit gravid och illamåendet har kommit och gått och jag har varit förkyld till och från, men trots det så har jag lyckats läsa mer än 100% och dessutom klarat det. Höggravid under sommaren och ändå har jag pluggat och gjort två tentor under uppsamlingstillfället och KLARAT DEM!!! Hur briljant är inte det då. Godkänt på ena kursen och välgodkänd på den andra. Ena tentan var jag inte långt ifrån att spika dessutom! *klappar sig själv på axeln* Mycket bra jobbat flicka lilla :D Synd är väl att jag inte fick neuron gjord, men läkarbesöket var tvunget att komma först. Stackars lilla bebben behövde undersökningen så det fick ju komma först, men jag måste då säga att jag känner mig super med det jag åstadkommit. Inte många som kan säga att de lyckats åstadkomma det jag har under den här korta tiden. Haha!!! Bra för självförtroendet. Så, nu är det inte mycket kvar. Neuron så klart, men den borde jag kunna göra klar snart och sedan är det en valfri kurs och x-jobbet. Inte mycket kvar alls! Haha!!! Det är bra att jag har fått lite självförtroende nu och får se att det det faktiskt ger något att inte ge upp och att vara positivt inställd.

Nu är det inte långt kvar tills Liten vill komma ut. Det känner jag ganska rejält i kroppen.. Tröttare och slöare i musklerna och jag behöver mycket vila. Men, de som känner mig förstår nog att läget inte ser ut så. Nej, här hemma bakas det och prommenader tar jag i varje fall och åker iväg på lite turer för hemma kan man ju inte sitta och slöa dagarna i... Ne, jag har till och med tagit mig för att börja sticka lite :) Sedan mentalt förbereder jag mig för skrivandet av mitt CV och x-jobbet såklart. Ska ju försöka komma fram till var jag ska söka det, för det skulle vara otroligt roligt att göra det på ett företag. Men, såklart ska jag inte börja med att bestämma sådant direkt. Jag ska lära känna Liten först och se vad behov våran bebbe har. Kan ju vara så att vi får en liten kräk och öronont bebis och sådana behöver mycket uppmärksamhet. Behöver bebisar i varje fall. Men, ibland har de lite mer behov än annars. Jag är rätt säker på att Liten kommer att hålla både mamma och pappa vakna om nätterna och sova under dagarna. Liten är mycket lugnare på dagarna nu än förut, vilket inte är så konstigt egentligen... Det finns ju inte lika mycket plats att sparakas och röra sig på nu. Men, på nätterna när jag ligger väldigt tätt ihoptryckt mot M så vaknar till och med M av bebbens rörelser. Fniss! SötBebbe!

Ne, nu ska jag gå och klura ut vad jag ska laga för mat till middag. Tänkte låta M slippa för han mår tyvärr lite dåligt. Jag mådde illa i morse och nu är det hans tur. Stackarn! Suck. Nåväl... Något roligt bör jag ju komma på.

Barnskyddet i bilen

Barnskyddet i bilen är hyrd helt ny från NTF. Jättefin och mycket bättre än att köpa en helt ny. Skulle vi köpt den skulle det ha kostat 3500kr för kring nio månader, sedan har de växt ur den. Då är det mycket bättre att hyra den för ca 500kr.


Det värmer i hjärtat

Själva födelsedagen började kanon bra med glasstårta och presenter. Jag är fortfarande inte så van vid att få frukost och tårta och presenter på sängen, men jag tror allt att det är något som jag kommer att kunna vänja mig med. Presentkort på klippning och SingStar 90 var perfekta presenter. Har inte varit och klippt mig än. Jag har inte bestämt mig för hur jag vill göra... klippa mig före eller efter förlossningen? Båda har ju sina för och nackdelar. Men, SingStar 90 är då väl nött nu :D Av mamma och pappa fick jag pengar till kläder och sånt. Perfa!
Här kommer en bild på Ms hemmagjorda glasstårta som var till mig och bara mig :) Trött och osminkad är jag på bilden, men enormt glad för frukosten, tårtan och presenter.

Firades lite halvt hos mamma senare på eftermiddagen också. Min sörjande moster var där också, vilket var trevligt. Dock blev det inte direkt nåt firande för mig. Trist, men så kan det vara. M muntrade upp mig lite till under kvällen. 

Sedan kom dagen som jag väntade mer ivrigt på... dagen efter... för då hade vi bjudit in vänner till oss båda. Jag hade bara skrivit att de skulle komma och fika lte öppethus aktigt så de behövde verkligen inte komma med presenter utan bara äta upp alla våra kakor. Men, JAG fick presenter i alla fall och M och jag fick espresso-koppar. Bror gav mig presentkort på MQ, han vet verkligen vad jag behöver. fniss fniss... hade verkligen inte något att göra med att jag hade sagt till honom att det var det enda han fick ge mig :D och Liten fick en napphållare av J. Den passar in perfekt i Litens rum. Sedan fick jag massor med sköt om dig själv prylar, vilket också verkligen var något som behövdes. Alla var hur gulliga som helst. J och Robbie var där längst. Alla pratade vi livligt om än det ena än det andra och det var roligt att se att båda Ms kamrater och mina verkar komma överens. Yay! Båda ju gott inför framtida planer... fniss fniss. Nåväl. Det var fint dukat också. Jag älskar att få fixa och göra fint när det är sådana speciella tillställningar. Så här kommer några bilder:   


På söndagen kom Ms föräldrar och hans systersfamilj. Fick Te och bad prylar... och pengar till kläder :D 

De som inte kunde komma ringde allihopa och visade att de bryr sig. Tänka sig att människor faktiskt bemödar sig om att göra sånt. Det gör mig glad. Jag ser en trend av att människor i min närhet vill att jag ska sköta om mig och må bra. Det värmer i hjärtat!!!

Längtar

Jag fyller år imorgon! Yay! Det ska bli kanon roligt... har fortfarande en del att fixa innan. Jag ska städa det sista. Känns som att jag ligger föra schemat, vilket är kanon. Jag har varit duktig idag och städat halva köket och packat ihop lingonen. Städat lite till i vardagsrummet. Nu ska jag dessutom tvätta Litens kläder som skall med till förlossningen när det är dags. Längtar massor... Det är verkligen mycket som händer just nu. Tråkigt har jag verkligen inte och sitter verkligen inte upp och ner och väntar. Det är mycket mer arbete med att vänta barn och planera än vad folk tror att det är.

Stark fiskrätt

Pla rad prik är en rätt jag hittade på ICA-kurirens sida: http://www.icakuriren.se/recept_visa.asp?iId=5009

Ingredienser 2 port.:
 • 1 stor rödspätta, ca 500 g
 • 1/4 tsk salt
 • 1/4 tsk vitpeppar
 • 2 msk vetemjöl
 • 1/2 liter (raps)olja att steka i
 • Sås:
 • 3 msk (raps)olja
 • 1 msk grovhackad vitlök
 • 1 msk grovhackad rödlök
 • 2 msk grovhackad röd chilifrukt
 • 1/2 dl vinäger
 • 4 msk strösocker eller palmsocker
 • 1 tsk salt


 • Så här gör du:
  Tvätta fisken med fint salt och vatten. Skölj. Torka av med hushållspapper. Snitta ränder genom skinnet på båda sidor.
  Blanda salt, peppar och mjöl. Pudra fiskens båda sidor med blandningen. 
  Hetta upp oljan i en stekpanna och stekfisken på båda sidor till den får gyllene färg och fiskköttet är vitt rakt igenom. Lägg upp fisken på en tallrik med hushållspapper. Håll fisken varm medan såsen fräses samman.
  Såsen: Hetta upp olja i en ren stekpanna. Lägg i vitlök och fräs en liten stund. Tillsättrödlök och chili och fräs ytterligare en stund. Tillsätt vinäger och socker och rör tills det smält. Smaka av med salt. Lägg fisken på serveringsfat och gjut såsen över.


  Jag ska prova att göra den här maträtten snart snart snart. Kanske efter helgen.

  Luddet borta och Studiebesök

  Det gick jättebra med mitt öra igår.  Tydligen var det så att min förkylning gjorde så att det blev lite tätare i örongången och det kändes bara som att luddet satt kvar. Luddet var borta. Kanon! Men, var luddet befinner sig nu vet jag inte. Har letat överallt, men inget ludd har blivit funnet. Jag kommer bättre överens med ludd som inte sitter i örat :D

  Förkylningen är inte riktigt över än, men betydligt mycket bättre än tidigare i förra veckan.

  Jag känner mig riktigt duktig. Igår bakade jag och M massor massor massor. Jag påbörjade min tårta, som blev jätte fin. Ska göra klar den på lördag. Hoppas att det kommer många :) Tycker om att baka och  nu finns det verkligen kanon mycket fika, som vi inte vet var vi ska göra av om det inte kommer folk och äter upp kakor ;) Hehe!

  Idag ska jag och M på studiebesök på förlossningen. Det ska bli intressant. Vi kommer få massor med information och få prova lustgasen. Måste säga att jag oroar mig lite för lustgasen. Tänk om jag inte tål den och blir jättedålig. Jaja, det är ju bra i sådana fall att vi kommer att befinna oss på sjukhuset och det är ju i och för sig bra att få prova det innan så att jag vet hur det kommer att kännas :D

  Skratt åt mig =/

  Jag har fått en tid på vårdcentralen nu kl 13:30. Så tills dess får jag och mitt ludd i örat bara komma överens oavsett om vi vill det eller inte. Jag känner mig så dum. De enda som kommer till vårdcentralen med sådana här problem är jag och små barn. Små barn som helt enkelt inte vet bättre och som stoppar upp ärtor i näsan och rönnbär i öronen. De skrattade åt mig på hälsovårdsupplysningen och sedan skrattade de åt mig på vårdcentralen också upp på alltihop. Åt, det känns så fruktansvärt pinsamt, men jag antar att det enda jag kan göra är att bjuda lite på mig själv och försöka skratta bort det. Jag kommer ju att bli en kanon förebild för Liten. Ja, du... kommer jag att säga... Det är inte så farligt, mamma har också gjort det... fast med ludd och det var inte så smart. Vi får båda se till att det inte upprepas. För det är onödigt eller hur?


  Ska jag våga prova tro

  Jag hittade det här receptet på DN idag, kanske något jag ska prova på att göra.

  "Portioner:
  ca 1/2 l
  Tid: 40 minuter + marinering

  Ingredienser:
  1 liter rensade rönnbär
  4 dl socker
  1/2 dl vatten
  ev 1 msk konjak Repa rönnbären från klasarna, rensa och skölj. Frys eventuellt in bären något dygn för att mildra kärvheten.

  Varva bär och socker i en gryta och låt stå ett dygn.

  Häll på vattnet, rör om och koka på svag värme utan lock i 20-25 minuter. Häll upp rönnbären på rena, varma burkar. Vill man lyxa till det kan man röra i lite konjak.

  Bären är ett gott tillbehör till kött, särskilt vilt. Mandelmusslor med rönnbär och vispgrädde blir en elegant dessert för den som inte räds den lite kärva smaken."

  Onödigt värre

  Jösses vad onödigt. Jag tyckte att det kändes som att jag hade lite vatten i örat och tänkte att jag skulle ju kunna göra rent med en tops. Kanon idé, som visade sig vara riktigt dum... för nu har jag vadd i örat som jag inte blir av med. Känner den inte själv och jag får itne ut den själv och är osäker på att det sitter något där då jag faktiskt hör bra. Lite täppt men jag hör. Tänkt att det här är något som jag borde kunna fixa själv ialla fall, så jag ringde till sjukvårdsupplysningen för att få råd. Hon skrattade gott åt mig. Inte med flit, men vad ska hon göra då... Det var ju inte så bra tänkt egentligen. Jag skämdes lite men frågade i varje fall hur jag skulle göra. Om det fanns något sätt att enkelt få bort det. Spola rent eller liknande. Nä, såa hon, det är bara att ringa till vårdcentralen och be dem att hjälpa dig så du inte pillar in den ännumer eller stoppar dit något mer så det far längre in. Så, jag var helt enkelt tvungen att ringa till vårdcentralen och nu sitter jag här, med tussen förmodligen sittandes i örat, och väntar på att de ska ringa upp mig kl 10:50 så jag får komma få ut den eller bli visso om att det inte sitter något där. SUCK! Det var ju typiskt. Men, i alla fall så är det lite mer spänning än vanligt :D Haha!

  Latmask

  Jösses vad jag har varit lat idag. Har verkligen inte gjort något alls. Har tittat på tv och kollat på internet. har internetfönstershoppat efter kläder och bara funderat på livet i allmänhet. Känner nu att rumpan måste få röra på sig lite. Kan ju inte lata mig riktigt hela dagen. Men, det har varit skönt i varje fall och jag tror att det har gjort under för min förkylning. Känner mig mycket mycket bättre nu. Jag ska ta på mig lite mer vettiga kläder och ta en liten prommenad runt kvarteret. Syresätta blodet en aning.

  M sa att han hade köpt mina presenter :D yay! Och SÅ KLART ! så har jag svårt att hålla fingrarna i styr. Skulle så gärna vilja snoka runt lite, men jag har varit mycket duktig och hållit mig i skinnet. *klapp klapp på huvudet* Stolt över mig själv faktiskt :)

  Nä, nog med bloggande. Ut och rör på dig din latmask! ;)

  M är snäll

  Nu är det bara dammsugande kvar. Torka golven och sedan en välförtjänad dusch. M är jättesnäll som tänker hjälpa mig med att dammsuga för jag var lite väl optimistisk med att tro att jag skulle klara av det själv. Det är inte så lätt att göra sådana saker när man lätt tippar åt än det ena än det andra hållet och sedan har svårt att ändra kurs :D Svårt att böja mig ner nu. Jag har tur som har en så snäll fästman som jag har.

  Konstig framtidsbild

  Jag bloggar mycket just nu märker jag. Det gör inget. Det är roligt. Jag lyssnar på Marit Bergman. Mysigt, medan hallongrottorna är i ugnen. Jag känner mig produktiv. Det är bra det med.

  Medan jag sitter och trycker ner mitt högra pekfinger i bollen av hallingrottsdeg slås jag av tanken att nästa gång jag gör hallongrottor kanske kommer att vara när Liten fyller år. Kommer jag att bli en sådan där mamma som bakar massor med kakor och lagar massor med mat och ... Kommer jag kanske att bli en sånn mormor eller farmor. En sådan som har äppelröda kinder kring jul och är lite små mullig och bakar och bara ler..?  Hmmm...

  Jag hinner med massor idag

  Det går upp och ner med förkylningen just nu. Ena minuten mår jag riktigt bra och andra minuten mår jag rätt krasst. men, jag har varit duktig i alla fall. Jag gick upp relativt tidigt dvs. innan M ens hunnit låsa dörren påväg till jobbet. Gick inte och la mig direkt efter trots att det är så lockande. Jag har hunnit elda så att det finns varmvatten så att jag kan duscha och göra mig fin. Bör lägga lite energi på att ta hand om min kropp känner jag. Gravidkroppen min värker nu, men jag är lyckligt lottad som haft en så skonsam graviditet. Jag vet att många andra inte har haft det så bra som jag. Sedan tog jag cykeln och cyklade till BVC mottagningen och lämnade mitt kissprov och sedan tog jag cykeln till affären. Mycket aktivt må jag säga. *klapp klapp på axeln* För att vara gravid är jag ENORMT DUKTIG!!!! :D

  Har också varit duktig och pratat med dem på csn angående studiemedel och tillbakabetalningar och sådant. Gick mycket bättre än förväntat och jag blev mycket klokare också. Nu skall jag bara prata lite mer med Universitetet för att ha bättre koll på deras regler och så bör jag också prata med försäkringskassan. Allt känns väldigt positivt just nu. Jättebra när det inte är så många dagar kvar tills Liten kommer ut och möter världen :D

  Så, vad mer att göra idag. Jag har bakat kanelbullar, pizzabullar och chokladkakor. Har bakat någon form av hallongrottor också, men jag tror att jag bör baka om dem. Tryfflarna är klara också. Sedan har jag tänkt att jag skulle hinna dammsuga och torka golven. M tog en promenad på arbetstid och köpte grumme såpa med citusdoft, vilket verkar vara väldigt populärt just nu. Tydligen fanns det bara en kvar :) till mig! Bäst att skynad på... för jag hade tänkt att hinna baka och dammsuga innan Ms mamma kommer och hämtar brev. Ms pappa får brev till oss av någon underlig anledning. Tur att vi har bra kontakt med dem, annars hade det lätt kunnat bli jobbigt.

  Listan blir alltså:
  Baka hallongrottor
  Dammsuga
  Duscha
  Troka golven med nya grumme citrus
  Äta middag
  Slappa och spela spel... :D

  Jag och M sitter och spelar klicka klicka spel tillsammans. Enormt roligt! Jag är inte så duktig på det här med PC spel, men klicka klicka spel kan jag i varje fall med. Så länge som att åldersgränsen inte är så högt satt. Det är så roligt och jag har blivit så beroende att jag har svårt att hålla fingrarna borta från att fortsätta spela utan M. I natt drömde jag att jag spelade... och M retade mig mycket i morse för vad jag hade sagt i sömnen :D Ja, sånt får man väl ta. Roligt att han hade roligt åt det ;)

  Pizzabullar och fortfarande sjuk

  Några saker att göra när man är sjuk:


  Baka hysteriskt mycket med kakor och bullar.
  Se på massor med filmer, när man är sjuk så har man inte så bra koll på vad som är bra eller inte. Just nu var till och med Conan med han den där Arnold bra. (skrämmande nog)
  Baka ännu mera.
  Sova sova sova.
  Om man orkar går man till brevlådan och tillbaka.
  Blogga. (Viktigt att vara noga med hygienen när man är sjuk)
  Sova till en film.
  Vakna och tycka synd om sig själv.


  Hmmm... det är typ vad jag gjort den närmaste tiden. Att vara förkyld är trist.

  Jag har som ni kanske förstår bakat ännumera nu. Tack och lov så fick jag lite sällskap och hjälp av M. Här är en bild på våra fina pizzabullar:


  Bullar och pyjamas

  Jag mår mycket bättre i dag. Vilket känns väldigt skönt. Jag är så klart fortfarande krasslig, men betydligt bättre och humöret mer på topp än igår och då kan man ju inte klaga. Har varit mycket mera aktiv också. Åkte med M på OBS! och handlade. Vi köpte bland annat en pyjamas till Liten, fast på HM alldeles bredvid. Sedan när vi kom hem så bytta M bromsklossar och hängde tvätt medan jag bakade bullar.  Har varit väldigt sugen på att baka bullar och kakor mm. Tror att det beror på att jag inte ska äta så mycket sånt nu, men bara för att man inte ska äta betyder inte att man inte kan baka och det är i princip lika roligt som att äta det man bakat. Om inte till och med roligare. Speciellt när man nu har en anledning till att bjuda. Snart fyller jag år! Snart snart snart.

  Här kommer några fler bilder på kläder som vi köpt till Liten. Svårt att köpa då man inte riktigt vet om det blir en pojke eller flicka, så än så länge är det mest neutralt:


  Behöver nog införskaffa lite byxor, någon jacka och sånt för en liten bebbe fryser mycket och måste hållas varm och torr. Man vill ju inte köpa för mycket på en gång de växer väldigt fort också. Åh längtar!

  Snyft

  Snyft och snörvel. Hjälp, jag ligger kvar i soffan och tar mig inte upp. KOmmer nog att ligga kvar här tills M kommer hem och hjälper mig upp. Magen är stor med Liten där i och gör det svårt för mig att ta mig upp och vanligt vis har jag energi i armarna att hhjälpa mig, men så är det inte nu. Bhu!

  Snörvel

  När jag väl vaknade upp på morgonen var det som om någon hartagit mitt stackars lilla huvud och tryckt ihop det med en tving med ringande funktion. Ögonen svider så jag knappt kan ha dem öppna. Har i alla fall fått i mig två mackor nu. Fast det tog verkligen emot. Skulle bra gärna vilja gå och lägga mig igen, men  jag tror att det är dumt. Behöver röra på mig så att Liten mår bra. URK! Jag är verkligen less på att varaa sjuk.

  Jag är mossig och Liten är fixerad

  Nu ligger jag i sängen och är super förkyld. Näsan rinner och ögonen svider och jag är matt i hela kroppen. tack och lov för att jag har en så snäll fästman som köper pizza så vi inte behöver att laga mat. Kanon. Jag har ätit lite dåligt hela dagen, men var faktiskt hungrig nu till middagen. Har varit duktig och for på föräldragruppen som var i dag. Jag och M kunde ju inte komma förra gången så vi gick dit glada i hågen idag. Sedan var det ju meningen att vi skulle till barnmorskan direkt efter också. M är också krasslig och har haft feber hela veckan. Nu äntligen bryter min ut, men så pass att han hinner att komma tillbaka på jobbet och inte har tid att ta hand om mina snorpapper. SUCK.

  Förlåt om allt är osammanhängande... det blir lätt så när man är så mossig i huvudet som jag är just nu.

  Det gick bra hos barnmorskan. Bebben har varit lätt grinig i magen idag men uppförde sig väl på undersökningen. Det var värst under morgonen. Jag tror att Liten helt enkelt är lite grinig för att huvudet nu är fixerat, så det går inte att röra sig riktigt som man vill. Nu är det dessutom hicka på gång :P Ne, hudvudet är fixerat och om ca 10 dagar är allt färdigt och Liten våran klarar sig utmärkt om jag skulle få värkar och föda innan BF. 

  Till J: BF för oss är beräknat vara den 4 oktober på kanelbullensdag :D

  Ne, nu ska jag ta och vila mera. Har på mig en mössa på huvudet och ligger under täcket.

  Nu är det inte bara bebben som har hicka... nu är det mamma också. Hicka är jobbigt och ännu jobbigare när man är förkyld och snorig. URK och BLÄ!

  Btw, nästa torsdag ska vi på studiebesök på förlossningen och få prova lustgas. Ska bli intressant.