Ska jag våga prova tro

Jag hittade det här receptet på DN idag, kanske något jag ska prova på att göra.

"Portioner:
ca 1/2 l
Tid: 40 minuter + marinering

Ingredienser:
1 liter rensade rönnbär
4 dl socker
1/2 dl vatten
ev 1 msk konjak Repa rönnbären från klasarna, rensa och skölj. Frys eventuellt in bären något dygn för att mildra kärvheten.

Varva bär och socker i en gryta och låt stå ett dygn.

Häll på vattnet, rör om och koka på svag värme utan lock i 20-25 minuter. Häll upp rönnbären på rena, varma burkar. Vill man lyxa till det kan man röra i lite konjak.

Bären är ett gott tillbehör till kött, särskilt vilt. Mandelmusslor med rönnbär och vispgrädde blir en elegant dessert för den som inte räds den lite kärva smaken."

Kommentarer
Postat av: Sanna

Rösta på hiss eller diss i min blogg, om du har lust =)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback