Prinsessa på tutte...

... ja, det sammanfatter en del av att var förälder. Äntligen en stunds vila och lägga sig i sängen som är nybäddad och fin. Men, vad är det som är hårt och sticker mig i ryggen en ärta kanske =) eller är det ner en tutte tro? En tutte såklart! Åh så fint. Mitt nya liv som småbarnsförälder är så glamoröst. Fniss. Got to love it!

Underbara morgon

I morse vaknade jag av att Matilda låg och dussade foten mot m in mage oroligt så jag gick upp och bytte på henne. Mårten lät jag få ligga kvar och sova i sängen. Matilda var hungrig också, så hon fick lite bröstmjölk som vanligt ca kl 4:30 på morgonen. Enda skillnaden var att solen denna morgon var påväg upp medan regnet öste ner. Mysigare än så är det svårt att få det. Ett litet barn i famnen, mätt och belåten, som lägger igen sina ögon för att sova medan regnet tvättar bort snö och låter det gröna få tita fram. Åh, jag älskar mitt liv! En lagom blandning mellan jobbigt och underbart.

Har varit hos Åsa idag och hälsat på. Var mycket trevligt. Barna lekte med varandra. Det enda som var lite synd var att Matildas små glädje tjut tycktes skrämma Leo en aning så att han började att gråta. Stackaren. 

En sådan där dag

Idag har det verkligen inte varit min dag. Det har gått tungt framåt. Jag tröstar mig med att det går bättre för Matilda som masar sig fram allt fortare och tar sig runt fortare med gå-stolen. Hon försöker till och med bryta sig in i skåp i köket och rycker ner filtar och annat som hänger på stolarna i köket. Tur att jag har ögon i nacken samtidigt som jag gör annat. Med andra ord har jag inte hunnit äta så bra, så när min käre Mårten kom hem var jag mer än lovligt hungrig. När jag väl beställt maten, för jag hade inte tid att laga mat idag, letade jag efter min börs. Och.. var va den måntro? Ingenstans! Jag hittar den inte. Då jag känner mig rätt har jag med stor sannolikhet tänkt tanken "Jag lägger den här så vet jag var den är" och så vet jag inte var den är nu. Typiskt! Stort typiskt med tanke på att jag redan hade beställt mat och skulle hämta den. Suck... Ännu mera grinig blev jag och såklart går sådan grinighet ibland ut över dem som finns närmast. Tur att jag känner mig tillräckligt bra för att kunna höra när grinigheten stiger mig till huvudet. En sådan där dag närman vill gömma huvudet och att det ska bli imorgon.Har städat en  del i dag också. Det blev fin fint. Mamma och bror kommer hit imorgon för att fira min mor. Mysigt. Ska bli roligt att få fira henne ordentligt. Det blir nog en bättre dag imorgon. Då ska jag, Mårten och Matilda på Trädgårdsmässa. Det ska bli suveränt roligt!

Trädgårdstokig

Igår planterade jag om mina pelargoner. Superfint blev det och de verkar än så länge överlevt flytten mellan krukor. Visserligen har det bara gått inte ens ett dygn, men jag är stolt ändå. Jag har bestämt mig för att börja prenumerera på en trädgårdstidning också. Igår kväll när Mårten och Matilda kom hem från en tur till Matildas farmor fick jag chansen att bara ligga och läsa och mysa. Hur skönt som helst var det. Skulle bra gärna vilja göra lite mer rabbetter i trädgården. Visserligen innebär det såklart att plocka ogräs, men det betyder ju även mindre gräsyta att klippa. Tycker att det är rätt skönt med gräsmatta och att klippa gräs, men det blir lite enformigt och det skulle vara trevligt med en rabatt full med perenner. Med pioner och rosor och lavendel. Skulle vara roligt med lite mer löjtnanshjärtan också. I min trädgårdstidning hittade jag en bild på ett växthus som jag inte alltför lätt skulle tacka nej till. Den var säkert enormt dyr. Den var stor och såg nästan ut som ett stort lusthus. Kommer nog ta många år innan jag får råd med något sådant och innan dess bör jag nog få mina pelargoner att överleva med lätthet.

Robottårta


Strax efter Mårtens födelsedag kom hans kamrater över på god mat, fika, tårta och sälskapsspel tillsammans. Inför denna årliga tradition bakade vi två olika tårtor bland annat denna kreation, som jag dekorerat och formgivit.

Glad trädgårds- och blomster-amatör

Påsken har än så länge varit lugn och skön. Vi har inte haft så mycket planerat och bestämt, utan det mesta har kommit allt eftersom. Mycket behövt för hela familjen tror jag. Mårten och jag försöker ta igen oss och ladda batterierna och Matilda är i gasen och njuter av att ha båda sina föräldrars uppmärksamhet. Jag har försökt att göra lite kreativa saker för att mitt inre skall må bra, så jag tog tag i att köpa några nya blommor, plantera inför trädgårdsarbetet och varit på trädgårdshandeln på jakt efter plantor och information för stenpartis delen som inte verkar ge med sig. Sedan har jag fått lära mig en hel del nytt om Pelargoner. Det här med trädgårdsarbete är något som sakta men säkert har blivit en hobby och amatörsysselsättning som jag (för det mesta) med glatt humör utför. Jag påstår därmed inte att jag är vidare duktig, men jag ger inte upp. Det är roligt och det gör mig glad. På trädgårdshandeln träffade familjen trädgårdsmästare Frank, som glatt svarade på alla mina nybörjarfrågor och skrattade gott åt mina försök med att få pelargoner att överleva vintern. Förr har jag ju aldrig försökt att få dem att överleva, utan hellre köpt en bunt nya året efter. Nu har jag sakta men säkert i takt med att intresset växt insett njutningen, charmen och facinationen med att få dem att överleva år efter år. Hos frank köpte vi denna mycket vackra "Välkommen"-skylt.

 Nu är det inte bara jag och Matilda som har stoppat ner fötterna och rotar oss i myllan här i vårat hem med Mårten. Nej, nu är det även massor med fröer som rotar sig inför sommar månaderna.

 


Skärtorsdag

Idag är det verkligen påsk och igår började vi påskpynta lite med bland annat påskpynt som jag, Mårten och Matilda gjorde på småttis. Det börjar sticka upp lite grönt i rabatterna också, trots all snö  och i hundgården står Turbo och Pigge och skäller på katterna. Skatorna vågar inte visa sig heller, men småfåglarna kvittrar för fullt i rönnen. Det är skönt att det regnar något för då försvinner nog snödrivorna fortare. Matilda har börjat säga mamma och pappa nu, trots att hon inte är sex månader än. Titta sa hon högt och tydligt när hon träffade sin kompis Milla på småttis, så det ordet har hon nog hajat vad det betyder. Annat är det nog med mamma och pappa. Där är det nog bara orsak och vekan tror jag. Om man ropar det så kommer det någon. Vi skall fortsätta påskpynta när Mårten kommer hem från jobbet och sedan ska jag på möte idag. Det går nog bra.