VG på tentan

Jag är så Superglad! Skulle skicka mail idag till lite olika företag och såg att Ben hade skickat mail till mig med resultatet för tentan förra fredagen. VG! Tänka sig! Jag som var så orolig för att jag inte skulle bli godkänd. Men, ett VG! Schysst! ben verkade tycka att mina svar var jättebra, vilket är ett stort beröm från honom som är så sträng och kräver mycket från sina studenter. Tydligen så lever i alla fall några hjärnceller kvar i huvudet och de verkar dessutom vara helt med på noterna och ganska pigga också. Så nu har jag bara examensarbetet kvar och en valbar kurs. Inte illa, inte illa. Jag måste faktiskt säga att jag är mycket imponerad av mig själv. Det är inte lätt att vara mamma och studera, men jag har än så länge verkligen fått det att fungera. Det har krävts mycket diciplin och arbete.

Super Matilda och Super Mårten

Matilda är så duktig. I tordag satt hon på pottan, still och duktig och gjorde nummer två. Självklart fick hon hjält med blöjan av och byxorna med. Men att sitta kvar och visa stolt att hon kan. Det var guld värt. Sedan sätter hon ihop fler ord. Min nalle på bebis språk går jätte bra och sedan är klocka på bebis språk och så duktigt sagt. Från början i morse lät det mer som kaka, men allt efter att dagen passerat har ordet klocka mer och mer fallit på plats.

Vi åkte till Leos lekland idag också. Lite smått att fira att tentan blev gjord igår. Matilda var så glad att få vara med båda sina föräldrar och lekte sig helt slut. Kanske lite för ung än, men det gick bra i alla fall så länge som pappa åkte kana med henne och mamma lekte i bollhavet med henne. Vi hade super kul hela familjen. Strax innan middagen kom Meja och hennes mamma Malin in en liten stund. De var på väg till lekparken och bebisgungan där. Det såg ut på Meja som att det var super kul att få leka med Matilda och de lekte super fint tillsammans. Till middag åt vi grillat. Matilda med, för pappa har blivit super duktig på att göra Matilda vänligmat. till och med grillat. Lättare att få i henne eftersom att det är samma som vi har på tallriken. Såklart inte nåt salt, men som föräldrar kan vi ju salta efteråt om man orkar.

Det är skönt att tentan är gjord. Hoppas att jag har klarat den, men lägger alla sådana tankar åt sidan. Jag skrev den i varje fall och det är det viktigaste. Läskigast var nog att jag var den enda som var där och skrev tenta mellan 14 och 19. Hade två vakter. Mycket mystiskt. Mårten var jätte gullig och köpte hämt mat från indiska restaurangen i stan. Snacka om lyx! Han är verkligen världens bästa fästman! Som en liten superhjälte i vardagen.

Matilda också, imorse ville hon bums ha på sig en trekantig mjuk dreggellapp som cape. Gull unge! Antingen har hon fått idén från superhjälte pappa eller från det att hon sett nallen ha dreggellappen så.

Duktig flicka *Klapp klapp*

Wohoooo! Nu har jag äntligen översatt alla Keywords... Jag är så bra och nu får jag ledigt resten av hela dagen!! Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!
Superskönt och så förtjänat!

Carro btw Jag saknar dig! Vet du vad som hade varit superkul nu? Att kolla på teatersport med dig eller göra något annat gratis är gott roligt! Yay!

Plugg plugg plugg

Sitter och pluggar och det blir bara mer och mer att göra känns det som. Fast skönt är att jag gjort det jag tänkt göra idag.

Nane likamed Nalle

Öppna förskolan har börjat idag, så Matilda fick åka i barnvagnen dit med pappa. Hon har börjat härna ljud mycket mer, men uttalet är ju inte helt perfekt såklart. Det tar ju ganska långtid innan de motoriskaplanerna är någorlunda fulländade. Men, hon försöker. Nane är nalle och i morse fyra ganska tydligt medan jag måttade vällingen. Såklart är det många fler ljud som hon försöker sig på, men det är alldeles förmånga för att räkna upp. Hon har länge gått längst med bord, stolar, bokhyllan och allt annat som hon kommer sig för att ställa sig mot och vi har nog allt sett att hon är tillräckligt stadig för att stå själv och inte hålla i mamma eller pappa. Så, det borde verkligen inte vara så långt borta det där med att gå. Dock verkar hon vara lite rädd och jag tror att det där med att få hålla i handen när man ska gå har mycket med trygghet att göra. För... då kan inte mamma och pappa smita. Hon är rätt ledsen på mig just nu eftersom hon inte får samma uppmärksamhet som tidigare då jag nu sitter och pluggar. Så fort jag lämnar rummet eller att hon ser eller hör att jag är i något annat rum blir hon super ledsen och tjorvig. Inte lätt för pappa när hon skriker och ibland ska bitas för att hon vill till mig. Hon blir mer och mer pappakär också, vilket jag förstår är super skönt för Mårten. Tror att hon sakta men säkert börjar förstå att hon inte kan vara med mamma tjugofyra timmar om dygnet. Jättebra att småttis är igång igen, då kanske utvecklingen går framåt. Det är ju superviktigt att hon får lite utbyta av andra barn. Ska bli roligt att se hur det gått när de kommer tillbaka.

Studier och sånt :)

Jag sitter och pluggar. Mårten och Matilda har åkt iväg till farmor. Mårten ska tvätta bilen och serva den lite, vilket verkligen behövs. Tycker att han är jätteduktig, men jag saknar dem redan. Men, jag ska försöka att plugga duktigt medan de är borta. Fast det är svårt och tankarna flyger iväg på lite andra saker.

Det börjar att kännas i kroppen att det är höst. Skolorna har börjat och vi har hunnit att plocka blåbär och i en del björkar har det redan hunnit att bli lite gult. Vi har beställt lite nya kläder och väntar ivrigt på att de ska komma. Jag tycker att det är roligt att beställa kläder lite nu och då via katalog. Byxor går ju inte så bra, men tröjor och sånt går ju riktigt bra. Vet inte varför, men det känns bara som att det spär på känslan av att det är höst. Jag känner mig mer och mer peppad på att fixa till mer i Matildas rum, men jag vet att jag får vänta tills tentan är över.

På tal om tentor och sånt. Jag borde ju vara extra motiverad nu att göra denna tenta eftersom att jag bara har den här tentan kvar bland de ordinarie kruserna på programmet. Men, jag är så studietrött fortfarande trots att jag varit mycket ledig med Matilda. Jag verkligen känner att det är dags för nytt. Ska på sätt bli så otroligt roligt att göra examensarbetet. Skickade mail till studierektorn i går kväll. Vill ju verkligen göra det nu till hösten och vill få bekräftat att det kommer att gå vägen. Har kämpat stenhårt med att skapa kontakter med förtag under sommaren, så jag hoppas verkligen att det ger resultat också. Fick ett mail igår från ett företag som jag varit i kontakt med  och de verkade lite nyfikna och intresserade. Såklart kan de inte lova något, men måste diskuterar och träffas och få saker godkänt innan man kan börja. Men, jag blev verkligen glad över att de så snabbt återkommit efter semestern och dessutom hade en del lösa exjobbsförslag och visade att de var intresserade att höra om jag hade egna förslag. Superduper bra respons! Även om det inte blir något så är jag ju otroligt smickrad över att de visar intresse och återkommer med förslag. Det är lite lyx i sig. Roligt att de ville att jag skulle kolla igenom förslagen och gärna ville träffa mig.

Jag vill bli klar snart snart snart!!!!

Kanotfärden

Jag och Mårten åkte på vår efterlängtade kanottur förra fredagn. Super härligt och det var perfekt väder. Naturen var helt fantastisk, så det var helt perfekt. Vi började vår tur tidigt på morgonen. Lämnade Matilda med farmor och gick och hämtade kanoten och flytvästarna. Det var så otroligt spännande eftersom varken Mårten eller jag har paddlat på många år. Mest nervös blev jag för att tappa paddeln i ån eller för att välta kanoten, men inget av det hände. Vi stannade och åt lunch på hällorna efter vägen. Hemma grillade kycklinglår med potatissallad, vattenmelon, superduper goda mackor och cider. Solen var som starkast och jag passade på att sola lite. Super skönt! Första gången i sommar som jag verkligen kunnat unna mig att sola ordentligt. Det var synd att det var en del mygg som bet, men det är inte så mycket man kan göra åt den svenska sommaren. Man får helt sonika räkna med att bli myggbiten lite här och var, men myggbettet under vänster stortå skulle jag helt klart kunna leva utan. Jag fick en hel del färg på armarna och mycket träning. Ett par timmar av paddlande ger en del träning på armar och nack/ryggmuskler. Underbart att äntligen fått åka ut. Mest underbart var det förståss att få spendera tid tillsammans bara jag och Mårten. Kvalitetstid som det inte blir så mycket av nu när man har blivit föräldrar. Lyx! :)

<Bilder kommer>

Drygt!

Åh så jobbigt. Har suttit och pluggat i fyra timmar nu och renskrivit text och inte hunnit spara och så skulle Mårten hjälpa mig att sätta in en mus till datorn så att jag inte hela tiden skulle behöva skriva om text. Suck. Och nu försvann allt! ALLT! Drygt!!!! Han som skulle vara så snäll och hjälpa mig och så blev det fel och jag som var dum nog att inte spara innan han rörde datorn får ju bara skylla mig själv. SUCK!!! Tydligen så sparar inte Word om man inte har sparat filen en gång innan. Jag trodde att den gjorde det med jämna mellanrum, men fel hade tydligen jag. Nåväl, bara att börja om. Fick lite plugg present. Bättre nu än om det hade varit xjobbet eller nåt sånt.