Gravid?


(Bild hittad på sidan: http://www.vaxkraft.se/)

Jag vet att jag har några gravida som läser min blogg med jämnamellanrum, så jag tänkte tipsa om några drinkar man kan göra i sommarvärmen. Det är som alldeles trist och tråkigt att det händer att det inte finns så mycket alternativ när man blir bort bjuden. I alla fall är det en av mina erfarenheter från min graviditet. Det händer faktiskt ibland att det glöms bort att man är gravid och det är inte alltid så kul att få sitta där med ett glas vatten eller barnsaften. Speciellt inte om det är något lite störrefirande. Jag tänkte, nåväl... "gravid är jag inte så länge och den ville jag njuta av." Detta är lätt när det finns alternativ som är mycket godare, så nu föredrar jag nästan de alkoholfria vinerna och drinkarna. De är i min upplevelse inte lika sträv som alkoholhaltiga drinkar. Flin!

(Jordgubbsdaiquiri har alltid varit en av mina favoriter)

Physalis mamatini Glas:
Martiniglas Muddla 1 dl physalis i en shaker. Mät upp och häll i 4 cl stilla mineralvatten (eller kranvatten), 1 cl outspädd fläderblomssaft och 1 cl sockerlag. Skaka med 2 dl krossad is och sila upp i glaset med en fin sil. Garnera med physalis.

Jordgubbsdaiquiri Glas:
Coctailglas Tag en köksmixer. Häll 1 dl färska eller tinade jordgubbar, 2 cl outspädd jordgubbssaft, 2 cl färskpressad citron, 2 dl sockerlag och 2 dl krossad is. Mixa. Häll upp i coctailglas. Vacker som en dag.

Sunrise Cooler Glas:
Grogglas Lägg 5-6 isbitar i ett grogglas. Mät upp och häll i 10 cl apelsinjuice, 5 cl ananasjuice och 3 cl grenadine. Fyll upp med Russian, garnera med färsk ananas och kolla in solnedgången.

Lingon Caipirinha Glas:
Grogglas Muddla 1 dl lingon direkt i grogglaset. Mät upp och häll i 1 cl outspädd svartvinbärssaft och 2 cl sockerlag. Fyll glaset med krossad is och fyll på med sodavatten. Garnera gärna med mynta. Brasilien - på norrländska.

Virgin Bellini Glas:
Champagneglas Blanda direkt i glaset 6 cl persikopuré med 1 cl sockerlag. Fyll upp med alkoholfritt mousserande vin och rör om. I stället för godis.

Kommentarer
Postat av: Evasleva

Bra tips!jag tycker det låter som att du har en bra plan, istället för nyårslöfte.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback