RabarberdagenIdag har jag och Matilda varit ute i trädgården och hämtat rabarber för att baka rabarberpaj. Hennes kompis Hugo och hans mamma skulle komma på besök, så vi jobbade på rätt hårt. Matilda var riktigt duktig. Spännande var det så klart.

Barnen lekte ganska vilt och vi pratade om massor. Matilda försökte med att pussa på Hugo (tror vi), men det gick inte så bra. Han värjade sig lite lätt. Gick bra att få klättra lite på och dra lite i håret och nypa på kinderna och ta leksaker fran varandra. Matilda leker inte bara lekabredvidleken. Det är även lekatillsammanslek nu. (Fast det har det ju iofs varit ett tag, men tyvärr inte med Hugo)

Matilda har gjort stora framsteg med att ställa sig upp. Idag har hon både ställt sig upp mot bokhyllan och efter stolarna i köket. Vid ett tillfälle hörde jag även ett duns och såg hur hon satte sig med fart på rumpan och sedan tippade hon bakåt, så jag misstänker att hon faktiskt ställt sig upp utan hjälp av varken stolar, bord eller bokhylla idag. Trots att jag inte hann med att se det. Är nog inte så långt ifrån nu.I söndags klippte vi vår lilla trollunge till tös för första gången. Hon satt först stilla, väldigt duktig, men jag tror att hon har sin mors tålamod. Pappa Mårten fick hålla hennes uppmärksamhet. Nu är hon mer kort hårig bak i nacken. Skönt när det är sommar och så varmt. Luggen fick bli lite kortare också, för den irriterade så mycket i ögonen. Resultatet går att se på den övre bilden.

På lördag skall Matilda på sitt första ett-årskalas. Ska bli roligt. Sist hon träffade lille Alex så verkade de tycka om att umgås. Hon har fått välja present också.

Kommentarer
Postat av: Josefin

Sötisgumman! Spännande att vara utomhus. Hon blir ljusare och ljusare i håret varje gång man ser henne.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback