Underbara Morsdag

Jag fick tjuvstarta på förra årets morsdag och fick en mysig liten mjuk ängel av Liten i magen och blivande pappa Mårten. Nu har Matilda kommit ut och är snart 8 månader. Tillsammans med sin stolta pappa följde hon tydligen själv med till affären och fick välja vad hon skulle få ge sin mamma och vilken pappa tårta pappa skulle baka. Oj, jag var så rörd på morsdags morgonen när de kom med paket och sång och väkte mig och hade gjort frukost och så fick jag tårta. Jag stormtrivdes. Matilda upprepade hela morgonen med att säga mamma mamma mamma och vill sitta i mitt knä och mysa. Jag fick ett alldeles underbart morsdagskort som Matilda hade ritat själv (Pappa fick tydligen hålla i arket och hindra henne från att tugga förmycket på pennorna), rosa trädgårdshanskar med blå prickar (Matilda hade fått peka), knäskydd som jag kan ha i trädgården när jag rensar ogräs och annat som kräver knär arbete. Mårten gav mig romantiska filmer och ett presentkort på stadium. Han tyckte att jag hade varit världens bästa mamma och att jag hade förtjänat det. Min lilla familj. Jag älskar dem så mycket!

<Det kommer att komma bilder>

Till mamma hade jag köpt en sådan där nätkorg som man har över kakor när man fikar utomhus. Hon hade sagt för länge, länge sedan att hon ville ha en sådan, sedan köpte jag ett kort och skrev lite i det och ritade. Bakade kakor gjorde jag också.
Matilda fick välja presentpapper till mormor och valde ett rätt barnsligt men underbart fint papper med drakar på. Sötnosen!

Under dagen hade vi Loppis ute i trädgården. Det var massor med folk som stannade men få som faktiskt köpte något trots att vi hade gigantiska mängder medd böcker. Roligt hade vi i varje fall och fick prata mycket med grannar. Vi satt ute i gräset med Matilda i skuggan där det fläktade skönt. Så hon klarade sig bra från solens heta strålar. Jag klarade mig mindre bra som satt mer i solen. Nu har jag fått mycket fint bruna axlar. Benen hade svårare att få färg. Efter ett par timmar i gräset kom bror förbi. Jag tycker att det var väldans roligt. Jag saknar honom rätt mycket. Det är inte bra att han håller sig förmycket för sig själv. Han fyller år imorgon påtal om firande. Vi bestämde oss för att plocka ihop alla våra saker och  gå på marknaden. Marknaden här har blivit mycket större sedan Umeås marknad har lagt ner. Vi köpte korv och blommor. Bror köpte en morsdagspresent. Det var massor med folk överallt och en underbart glad stämning.

Vi åkte till mormor (dvs min mamma) och gratade henne. Hon blev glad för alla presenterna, men något skeptisk till morsdagsgåvan från bror. Jag förstår inte varför hon inte känner att hon förtjänar en snygg och praktisk väska som inte håller på att gå sönder. Bror blev lite sårad, men det tror jag inte mamma märkte. Tror att det säkert kommer att lösa sig.
Vi åkte hem och åt middag. Jag hade fått välja och valde en av Mårtens specialiteter Kycklinglasagne. Mums!
Sist men inte minst... eller hur man uttrycker det, så åkte vi till Mårtens mamma som hade slutat jobbet och hunnit äta sin middag också. Mårten hade köpt Rosentry och Gullsprira. Jag hade fått hjälpa att välja bra plantor. Men jag vet inte hur mycket hjälp jag egentligen var till. Nåväl, svärmor blev superglad i varje fall trots att hon hade råkat se dem på altanen tidigare under helgen.

Kort och gott så kan jag säga att det var en underbar morsdag. Uppskattad till tusen kände jag mig!

Kommentarer
Postat av: Josefin

Tycker det är dags för en bild på söta Matilda snart!!! :D


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback