Första ordet

Igår kom Matildas första ord "titta" sedan gjorde hon försök påä "tutte". Lill sötisen :) Det är på gång nu, det där med talet. Det går såklart i vågor, men om någon månad eller flera släpper det kanske.

Examensbollen i rullning medan jag fikar

Idag har jag varit på fika hos Åsa. Var enormt trevligt. Barnen lekte så som små bäbisar gör dvs. tittat på varandra och tar lite på varandras kinder jollrar på och kivas så gott det går om leksaker. Det är underbart att vara mamma. Jag och Åsa pratade strunt om allt och inget. Det är roligt att sakta men säkert lära att känna lite människor här i trakten med liknande intressen som en själv. Blev ganska trött av att pladdra faktiskte, men jätteroligt hade jag i varje fall.

Har varit i kontakt med rektorn på institutionen jag läser mitt program på universitetet angående examensarbetet. Han skickade kursplanen för examensarbetet, vilken verkar rätt luddig och lite svårbegriplig. Längtar tills Mårten kommer hem nu så att jag kan få fråga honom frågor och han kan hjälpa mig tyda det som rektorn skrev i mailet. Jag gillar Arne, men han är verkligen speciell och intressant. Det är bra att jag har lärt mig tålamod. Fniss. Nåväl, nu är i varje fall den bollen i rullning.

Det rullar på

Här hemma rullar saker och ting på. Tösen våran har fått två små tänder. På torsdagen innan dopet dök de små risgrynen upp. Hon fick såklart lite högre temp än vanligt och var också lite grinigare, men det är ju som det ska vara. Hon blir större och växer. Stolta är vi som föräldrar. Hon blir busigare och busigare för varje dag också. När morfar var här ville hon imponera lite också, så när vi åkte till gammelfarmor har hon försökt det där med att krypa. Nu kryper hon ju inte, men försöka går ju... så in med benen under magen och försöka trycka. Det här med armar och händer får komma lite senare.

Matildas Dop 8/3-2009Matilda har döpt sig. Dopet var jättefint och hon kände så klart av nervositeten i luften. Det var också lite annorlunda att morfar var på besök. Lite ovant från början med att ha morfar i huset, men hon blev lite mer van  efter någon dag så där. Vi måste träffa morfar oftare. För mig och Mårten var det nog mest nervöst att båda sidorna av släkten skulle få träffas, vilket inte har hänt förut. Det gick bra. Lite avigt till en början, men det gick bra och det var rätt mysigt. Nu har de ju träffats så då går det ju kanske lite lättare vid annat firande :) Alla ville såklart vara med Matilda och visa hur mycket de tycker om vårat lilla charmtroll och Matilda tyckte till en början om all uppmärksamhet, men efter ett tag blev det henne övermäktigt och under dopkaffet somnade hon.

     

<Bilder kommer snart>

Ett försök

Nu var det länge sedan jag skrev några rader här på bloggen. Med mycket att göra och mycket omkring mig så kommer jag framöver inte ha så mycket tid till att skriva framöver heller. Men, jag tänkte ta mig lite tid de närmaste dagarna så håll utkik! :)