Matilda är busig och duktig

Våren är mer eller mindre förbi. Jag, Mårten och Matilda åkte iväg med bilen på färd till IKEA under lördagen. Otroligt skönt att få komma ut och göra någonting annat tillsammans med familjen. uppdraget var att inhandla massor med saker till Matilda eftersom att hon börjat med att ta sig fram ganska snabbt nu, så nu vill vi inte att hon ska klämma fingrar i lådor och skåp eller ramla ner för trappen till källaren mm. Sötnosen är så påhittig. Hon tar sig runt med gåstolen och när vi inte tittar så försöker hon dra i lådorna i bokhyllan och skåpen inne i köket är också en favorit. Förmodligen kommer vi spärra av köket ett tag eftersom att det blir för jobbigt att säkra allt där. Hon vet mycket väl att hon inte får vara inne i skåpen, men såklart måste man prova i alla fall. Här om dagen kom jag på henne med att försöka ta sig in i skåpet bredvid kylen. Hon tittar sig runt omkring för att kolla var jag är, sedan så försöker hon. När hon har lyckats få upp skåpet tittar hon upp och upptäcker att jag står och tittar på henne.

Mamma med ett leende och sträng ton: "Matilda du vet mycket väl att du inte får vara där."
Matilda stort leende och stolt.
Mamma: "Ja, jag ser att du är stolt och jag tycker att du är duktig jag också. Du är nästan lite för duktig för ditt eget bästa."
(Plockar upp Matilda, flyttar henne och stänger skåpet)
Mamma: "Inte öppna!"
(Mamma visar fy och nej finger. Matilda plutar med läppen och säger Määääää, vänder sig bort och leker med något annat.)

Älskade lilla Matilda. Mamma är sträng, men snäll. Ibland är det synd om Matilda i varje fall. Hon får göra mycket och prova, men när mamma säger nej så är det nej och det börjar gå in för henne. Men, det är klart. Prova gränser och om det fortfarande gäller måste man ju. Det är ju varje barns privilegium. Man måste ju se om sina föräldrar verkligen står för vad de säger :)

Matilda har ju fått sina två första tänder och nu är det påväg fler. Lite grinig får hon såklart vara, med all rätt. Mamma och pappa tycker synd om henne och hon blir lite bortskämd. Lite måste man få bli. Så på IKEA fiuck hon en liten leksak av pappa. En nyckelpiga med babyspegel under och till lunch fick hon lyxa till med lite paradisdessert. Inte bara barnsäkerhetsprylar.

Kommentarer
Postat av: Josefin

Busflicka! Det är nog en bra idé att spärra av köket. Vad blev det för inköp på IKEA nu då? nyfiken

Postat av: My J

Naaawe :)

2009-05-06 @ 10:44:25
URL: http://mitsukononame.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback