Okej, men jag tänker då vara stolt över min byst!!!

Jag har faktiskt shoppat en del den senaste tiden.
Nya underkläder och kläder, inredning till Matildas barnrum, ny superfin vinterkappa mm.

Men, jag blir inte helt klok på det här med storlekar. På en del kläder har jag mycket mindre storlek än vad jag hade innan jag var gravid och på andra kläder ökar jag i storlek. Det är så svårt att veta mellan märken också, då det verklegen varierar kraftigt. Framförallt är det svårt att hitta klänningar. Eftersom att jag har blivit lite bredare över höfterna och överbrösten så är det i och för sig inte så konstigt. Höfterna har en tendens att åka isär lite efter förlossning så att man naturligt blir lite kurvigare och sedan har jag fått bra mycket större bröst också. Med andra ord så har jag fått mer kurvor än vad jag hade innan. Kan ju tycka att detta inte skall vara till nackdel och om man nu ska se till "veckorevy"-tidningar så är det ju inte till nackdel att ha stora bröst. Många män tycker ju om stora bröst också har jag förstått och fästmannen min tycker nog att det är rätt roligt (på sätt och vis) med mina förändringar. Men, det här innebär ju att det också blir lite svårare att hitta rätt storlek på bh-ar. Nej, Lindex, Kapphal, HM mfl har inte min storlek så jag får söka mig till lite andra butiker. Snygga underkläder, men varför skall de behöva vara två tre gånger dyrare. Sedan upptäckte jag ganska snabbt också problem med klänningar. Trots att det anses utav många att det är fint med stora bröst så görs det typ inga snygga klänningar för kvinnor med bröst och höfter. I varje fall inte utan strechigt material. Även här är bröst storlek ett problem. Klänningarna är super fina uppöver höfterna och över midjan och sedan över halva bysten och där tar det stopp. För stora bröst! Why??? Vem skulle tro att jag skulle få det här problemet! För stora bröst! Sedan när skulle det få vara ett problem. Ska man inte få ha det.. Nä när man var tonåring då var stora bröst allt ett plus och många tjejer, tack och lov inte jag, stoppade upp bh-arna med gud vet allt. Men, nu när jag är tre år ifrån 30. Nej, nu ska man ha så minimala höfter och bröst så det är otroligt skratt retande. Ibland kan jag undra om det är meningen att kvinnor ska se ut som 12åringar. Ska det verkligen vara meningen. Nej, jag tänker vara stolt över mina former. Herrgud, jag är ju proportionerlig och snygg i mina kurvor. Upp till kamp!!!! Gör kläder för riktiga kvinnor! Kvinnor som får barn och som faktiskt förändras och inte ser ut som 12åringar med minimala bröst och utan höfter!!!! Känner mig som den där karaktären i Vi är hemgiften... Han den där som satt under mattan och skrek "Jag tänker inte vara med på era lärakänna-lekar!" "Jag tänker inte svara på hattfrågor om min sexualitet!"


ÅHHHHHHH.......!!!!!

SUCK!

*NÄVEN I VÄDRET*

X-jobbet och PM

Jag ska sitta med mitt PM till examensarbetet, men sitter här och skriver istället. Dumt mycket dumt, så därför har jag kommit överens med mig själv at jag får skriva ett inlägg och sedan är det klart! Sedan är det att sitta ner och plugga som en liten toka! DVS... att skriva PM och färdig ställa det. FÖR... jag vill ha en handledare nu Nu NU!

Behöver någon expert och proffesionell att bolla tankar med. Snälla snälla låt det gå vägen!!!! OCH LÅT DET GÅ FORTARE ÄN FORTAST!

Det här med att plugga har ju som gått ganska bra. Känner mig så duktig, för att jag mer eller mindre har klarat allt på den här utbildningen! Jag ska försöka att hålla hårt tag i den känslan och hålla hårt tag i det självförtroendet. Men, det kan vara svårt ibland. Det kommer i samma takt som insikten om att det är svårt att koppla samman mina kunskaper till hur jag skall använda dem. På många sätt kan jag verkligen återigen känna i mig som en lite Noob, en lite nybörjare i skogen av kunskap och termer som inte än har fått sin betydelse. Haha! Nej, orden och termerna har mången betydelse för mig nu och jag har insett att jag i varje fall är på god väg och i rätt riktining med mitt examensarbete och PM. Jag kommer nog att förfina raffinera och göra om en del. Men, det här första utkastet kommer nog att bli ganska bra i varje fall. Jag vill imponera på företaget jag gör det för. Hoppas att de inser duktigheten i det jag gör. Skulle vara förträffligt utomordentligt fenomenalt bra!

Har inset att jag inte kommer att kunna sitta hemma fram över och plugga. Jag måste åka hemmifrån och sitta någon annanstans för att få något gjort. Jag vet att företaget förmodligen har ont om plats för examensarbetare, men som det lät på N-P så finns det eventuell möjlighet till det. Skulle ju inte vara tokigt om det blev så.

Men, först och främst hitta handledare och bli klar med PM!


Min kompis Anna har fått jobb och det är som en liten karamell i min vardag att det går så bra för henne. Det är som ett bevis att det inte är omöjligt det här med arbetsintervjuer inför tajta idolraden med frågor om ens proffesionalitet, kunskap och kompetens. Jag vill också ha jobb, så hon inger hopp och styrka. Positivitet och att tro på sig själv gör att det lyser igenom. Carolin är en sådan där person som jag beundrar för sin positiva närvaro. Hon inger också hopp och värme. Jösses vad jag saknar er båda idag. Saknar alla mina kamrater på många olika sätt när man inte riktigt har haft tid att umgås. Idag saknar jag dessa två lite extra mycket!

Turtle grön

Imorse var det ordentlig frost i gräset så Matilda fick använda sin gröna Hummel overall när de skulle till lekparken. Matilda ser ut som en liten Turtle i den. Den är stor men inte för stor tack och lov. Det är ju så svårt att köpa något som skall räcka hela vinterna och som hon inte skall växa ur det första hon gör. Tur var också att den faktiskt gick att använda trots sin storlek. Gick bra att gå i den och att leka, åka kana, krypa och gunga. Perfekt!

3år tillsammans

Idag firar jag och Mårten 3år tillsammans. Super kul! Mårten fick sin present tidigt i morse eftersom att jag visste att han skulle på stan med Matilda idag. En kaffekvarn. Jag har varit på jakt efter en sådan till honom jättelänge nu och hittade den perfekt till denna dag. Jösses vad perfekt. Mårten blev super glad och skall köpa bönor och mala när han kommer hem. Lyxigt värre! Ikväll ska vi äta på restaurang och mysa tillsammans, för att sedan möta upp Mårtens universitetskompisar. Jag är så peppad! Äntligen lite tid tillsammans och dessutom får vi göra lite mer vuxen grejer ihop. Kan det bli bättre! Nej! Det tror jag inte. Fin klädd tänker jag vara!

Att kunna gå

(25/9-2009) Det är ordentligt höst väder. Morgonen börjdade riktigt ljuvlig och små kall med vackra färger i träden. Jag och Matilda skyndade oss ut redan vid klockan 7 till lekparken. På vägen stannade vi och lekte i en ljuvligt prasslande lövhög med gula björklöv. Sedan gungade vi länge. Jag fick såklart putta på Matilda eftersom hon inte kan göra fart själv och sedan får jag gunga i gungan bredvid. Det är så härligt att höra hennes förtjusta och exalterade skratt och man verkligen märker hur hon tycker att det kittlar i magen. Väl hemma åt vi frukost med pappa Mårten och sedan lekte vi lite till i vardagsrummet och till min stora förtjusning så plockar hon upp paketet med namnnappar jag köpt åt henne, och som kom med posten i morse, ställer sig upp och går ett, två, tre, fyra, fem och ett halvt. Jösses vad det lilla mammahjärtat klappade och lyckotåren kom med leendet. Sedan i morse har hon gjort det många gånger, även om hon helst vill hålla i något. Jag visste väl att hon kunde lillbus våran. Hon har ju trots allt hållit på att gå runt stolar bord och annat sedan hon var typ 8 månader.

Åkte med min allra käraste bror till IKEA igår. Steg upp tidigt och vi åkte relativt tidigt från hans lägenhet i stan. Jag körde med släpet, så det tog så klart lite extra tid. Det var skönt att få spendera mycket tid med honom. Lillebror pratade nästan non-stop och jag överlycklig för det. Det var mycket som handlades på IKEA. Jag köpte massor med inredningsprylar till Matildas rum. Vi ska låta henne få flytta in till sitt eget rum mycket mycket snart. Sedan köpte jag även en del saker till oss själva. Robert köpte förvaring och inredning till lägenheten. Jag måste erkänna att jag blir mer och mer imponerad över min bror. Han har bra smak och tänker till riktigt ordentligt. Tror att han har börjat förstå att det är dyrt att bo själv också. Fniss. Poke Poke

Nu har barnrummet blivit mer eller mindre färdigställt. Det finns en del pyssel kvar så klart, men det måste komma allt eftersom. Det är ju trots allt Matilda som skall bo där inne, inte mamma och pappa.