Första föräldramötet

Igår var det det första föräldramötet på dagis. Tyvärr kunde vi inte dyka upp båda, då Matilda skulle nattas, men Mårten gjorde ett bra jobb med att vara ambasadör. Det är lite speciellt att gå på föräldra möte och helt plötsligt ljusnar det lite mer och insikten om att vi har en till individ i hemmet blir allt mer påtaglig. Mer påtasgligt blir också insikten om att man nu skall göra val och ta mer ansvar för henne som inte själv vet sitt bästa. Det är skönt att en av fröknarna på öppna förskolan också är fröken på några procent på dagis och känner oss väl.

Matildas första steg

Det är svårt att beskriva den enorma känsla av lycka jag kännar. Första steget här i livet, utan att hålla i någon, tog Matilda till mig. Klockan 17:42, från tresitssoffan till mig i tvåsitssoffan utan att ta i bordet flera gånger. Kan inte skriva än att hon har börjat gå, riktigt så duktigt är det inte än. Men, att hon tog sina första steg. Ja, det gjorde hon utan tvekan. En mammas tår av lycka och hjärtat slog flera flera slag av ren glädje.

Matilda har varit så gullig hela dagen idag. Ödslat massor av kärlek på sina föräldrar som blivit blöta i hela ansiktet av ordentliga bebispussar. fast hon inte är så mycket bebis längre. Jo, ganska mycket, men hon börjar bli mer och mer ett barn. Kära hjärtat har kramat oss sedan morgonen grydde till nu och det verkar inte som att det slutar.

Kan man vara lyckligare än nu. Bäst att njuta enormt mycket medan man kan! MysMatilda, mammas och pappas lilla lillbus är den gulligaste och sötaste bebisen och barnet på jorden och universumet. Det får man tycka som förälder. Det är helt okej att vara subjektiv och det är lätt med ett barn som har de mjukaste, blötaste, ömmaste och kärleksfullaste pussarna och de härligaste, mest underbara och varmaste kramarna som finns.

Äntligen egentid tillsammans

Äntligen lite tid för oss själva. Lite kvalitetstid där vi får chansen att prata om något annat än barn och studier/jobb och hussysslor. Väldigt väl unnat. Vi har ju inte möjlighet till så mycket barnpassning så det här med egentid och tid för varandra blir lite lidande tyvärr. Så, igår kväll när vi äntligen fick chansen gick vi på bio och fikade en stund på Waynes. Enormt skönt. Tid förvarandra är ju enormt viktigt så man inte glömmer bort att kommunicera om sånt som gör en till en och oss till oss. För man är ju inte bara sambo, fästmö, mamma, dotter och en massa annat man är ju faktiskt ett jag också. Viktigt att komma ihåg att leva och njuta av att leva också. Var länge sedan sist. Kanotfärden för att vara exakt. Roligt med fest på Mårtens kompis Gustafs 30års kalas, men då satt vi så långt ifrån varandra så det här med att prata om smått och gott var svårt. Inget tumanhand mys... Fast lite kel hann vi norpa åt oss trots det stora sällskapet :)

Frosten har kommit

Åh så skönt. Duktiga hushyrare! :D Nu har vi tagit in allt som kan förstöras av frosten. Härligt. Med tanke på att det var minus 4 grader natten som var så vill vi verkligen inte vänta längre. Klapp klapp på axeln!

Sussie Fixaren

Det är lite torka på bilder just nu på bloggen. Trist, men det är mitt eget fel. Jag har ärligt talat inte orkat att lägga upp några bilder och just nu hittar jag inte ens kameran.

Idag har vi åkt med massor av garagesaker till Mårtens föräldrar eller snarare till Mårtens pappa. Mycket skönt. Garaget är enormt fint nu när det allra sista har blivit utplockat.

När vi var där passade vi även på att plocka lite lingon. Det är så lite bär i år så jag blir lite ledsen i hjärtat. Vi fick inte ihop så mycket, men en liten hink blev det i varje fall. Tyvärr inte i närheten av mitt årsbehov av lingon, men en liten bit på vägen. Får plocka nästa år också.

Nere i källaren har jag tagit upp mycket plats. Det är mycket som skall göras när man tar hand om hus och just nu är det betsande av pall och målande av utemöbler. Just nu väntar jag ivrigt på att se resultatet av betsningen. Första gången som jag betsar något och än så länge ser det faktiskt riktigt bra ut, men det har inte hunnit torka ordentligen än. Ska bli skönt att få i ordning utemöblerna också. Det är definitivt inte min smak på ute möbler och definitvt inte min smak på färg. Gröna ben och röda plankor, men det har varit Mårtens mormors utemöbler en gång i tiden och Mårtens mamma är så fäst vid dem. På något sätt så hör de till huset i hjärtat på henne, så jag kan inte hjälpa att känna att det får passa med rött och grönt. Ibland är affektionsvärdet viktigt till tusen. Jag vet ju själv hur jag kan vara. Nåväl, målade är de snar och det ska bli skönt att få det gjort.

En sak har jag verkligen lärt mig om mig själv. Jag har svårt att se något stå och förfalla. Jag måste ta hand om saker. Olja bron, plocka och fixa i rabatter, måla, bygga... Har blivit riktigt duktig på det här med tiden.

Nästa projekt är att ta hand om toaletten och fixa till den. Skulle nog egentligen behöva renoverna den ordentligt eller ja, snarare fräsha upp den lite. Än så länge får det räcka med taket.

Bara massor av skoj

Idag har jag mycket att göra. Massor som gör mig glad. Jag skall fixa pallen. Vilket är ett projekt som blivit lidande pga att vi haft så mycket annat att göra. Sedan ska vi åka iväg och kolla på soffor för att se om det finns något nytt och lämpligt. Vi har ganska höga krav, men positivt är ju att vi vet vad vi är ute efter. Ingen brådska med något köp, men det är roligt att se vad som finns i varje fall. Sist vi kollade hittade vi inte något lämpligt här i stan, den enda vi kunde tänka oss fanns på en butik vid övik. "Så långt bort" kändes det, så det fick vara. Sedan kom Matilda och då var det verkligen skönt att vi inte hade lagt ner pengar på en ny soffa som hon kunde kräkas i utan att vi blev ledsna. Vad ska vi göra mer idag.. Jo, vi ska kolla på vardagsporslin. Kul. Sedan tror jag inte att det är någe mer. Men, fullt upp... tur att vi inte har någon brådska. Vill ta det lungt med Matilda.

Sedan skall jag plugga med broder ikväll. Ska bli skönt. Det är så mycket lättare att plugga när man kan komma ifrån och koncentrera sig. Har blivit duktig på det trots att Matilda kan vara bredvid och kräva uppmärksamhet, men ikväll tror jag att jag skall efektiviser.

Brors lägenhet med pentry har blivit super fin. Verkligen imponerad över vilken bra smak han har. Helt olik min, men fortfarande väldigt snygg och fräsig. Det ser verkligen ut som ett hem också. Mamma fick chansen att se den när jag fyllde år och hon blev lite förvånad över hur välstädat och snyggt han hade. Tror att det var bra så hon fick se att han klarar sig bra. Som förälder förstår jag det mycket bättre nu hur viktigt det är. Man uppskattar sina egna föräldrar på ett helt annat sätt också. Både jag och bror saknar mamma hemlagade mat. I värsta fall får jag försöka gräva fram några recpt och lära mig själv. Lutar till att det blir så framöver. Nåväl, lägenheten är superfin i varje fall och tänka sig. Jag fick chansen att skämma bort broder och laga lite mat åt honom en dag.

Febrig Matilda

De första feberdagarna i Matildas liv. Matilda har haft hög feber pga vaccinationen och som föräldrar känner man sig ju såklart hjälplösa. Vill ju inte att tösen ska må dåligt. Trots hög feber har hon varit på rätt bra humör och lekt, trots att gråten varit nära. Helt okej att få vara grinig när man är sjuk tycker jag. Det som har varit det jobbigaste är nog att sömnen blivit lidanade både för henne och för oss. Hela tiden måste man kolla tempen och försöka hålla den nere och ge henne mycket vätska. Vi tyckte så synd om Matilda igår kväll så hon fick till och med lite hemmalagad sorbe. Nyttig och barnvänlig och som plusspoäng är det ett utmärkt sätt att lura i henne vätska. Hett tips till alla föräldrar och föräldrar to be. Idag är äntligen först feberfria dagen, så det firar pappa Mårten och Matilda med att gå till lekparken och gunga sig trötta. Fniss.

Smått och gott

Många har frågat hur det går med x-jobbet.

Jo, tack det går än så länge ganska bra. Men det är en lång process och jag vill inte ta ut något i förskott. Inget är bestämt och än så länge är jag i fasen av att diskutera x-jobb med olika företag.

Det har varit mycket som hänt på familje fronten. Både bra och dåliga saker. Så det här med att fylla år fick komma i andra hand i år. Får bli mer av ett firande nästa år eller kanske när jag fyller 30. Tänka sig, det är faktiskt inte så länge kvar tills det att jag fyller 30. Haha... Ne, ibland kan jag nog allt känna m ig äldre än så och ibland kan jag känna mig betydligt yngre än vad jag är nu. Tror att jag inte ska hänga upp mig på det här med ålder. Ganska skönt att vara 27 nu och faktiskt käner jag mig ett år äldre den här gången. Det är ju trots allt mycket som har hänt det här året. Mycket bra och mycket jobbigt. I det stora hela har nog det bra övervägt det dåliga, så då är nog allt som det ska. Inget som jag ångrar eller kommer att ångra heller. Fick mycket fin uppvaktning av mina nära och kära. Familjen fick vara i mitt fokus och det var väldigt skönt. Fick lite presenter också.

Jag har fått hjälpa Mårten med att städa ur garaget och nästa projekt är nog att fixa taket inne på toaletten. Helst skulle vi nog vilja göra om, renovera till det, men sådant kan få komma i andra hand just nu. Barn rummet är ett av mina projekt framöver. Lite nytt är där nu. Lite fina mucklor från Findus och Petsson i glada färger pryder just nu garderobsdörren inne i lillans rum. Lillbus det finaste vi har hos oss verkar tycka om dem i mängder.

Vi har varit duktiga föräldrar också och köpt overall åt tösen vår. Stor är den, men hon ska ju växa i den och kunna ha den över vinterna. Inte den billigaste precis, men en ordentlig en. I material som är lika vatten tålig som galon och med medföljande vantar, huva och andra praktiska saker och beräknar man hur mycket allt det skulle kosta till sammans så kommer man snabbt upp i priser över vad overallen kostar. Vinst tycker jag. Hållbar och ordentlig. Vantar och mössa till vintern fick tösen också, så nu är det i princip bara ett par skor till vinterna kvar. De har vi redan varit och spanat på.

Jag idag

Hur känner jag mig idag?

Pirrig
Exalterad
Upprymd
Nervös
Inte så imponerad
Mer självsäker
Duktig

Matilda bäst

Wohoo! Matilda både kissade och bajsade i pottan idag. Satt still och var superduktig!

Helt otroligt att man som förälder kan vara så stolt för en sådan sak :)
Men det är ju ett tecken på att saker och ting verkligen fungerar i den lilla magen.

Matildas favorit mat just nu är macka. Ett ord som man inte får säga högt här hemma.
Från henne låter det kaka... vilket inte heller är så olika ordet klocka.

Kiss i potta

I torsdags var Matilda super duktig igen. Med lite hjälp lyckades tösen för första gången kissa på potta. Mycket duktigt då hon inte är elva månader än.

Lejonmanen tämjd

Idag har jag varit och klippt mig bara några kvarter ifrån där jag bor och snacka om att jag är glad att jag vågade göra det. Jag var ju så otroligt besviken efter förra gången jag klippte mig för topparna tovade sig bara efter en vecka och håret såg ut som en lejonman bara ettpar veckor efter det. Nej fy vad besviken jag var. Men, Nu äntligen ser jag ut som en människa igen och som jag. Var ju så ledsen för att frisör Elias flyttat och jag saknar honom än, för han var så super bra. Nu har jag äntligen efter många månader hittat en väldigt snäll och skicklig tjej som förstår sig på mitt självlevande hår och som kan tämja det med lite glädje och självförtroende. Med andra ord så var hon inte rädd för att sätta saxen i det och verkligen klippa det. Nöjd nöjd nöjd! Nu vågar jag nog äntligen träffa lite viktiga företagar människor och ha lite möten, utan att vara rädd att skrämma dem med en lejonman!